VACANȚA ÎN FM – Două orașe amețitoare: Bordeaux și Tequila
3 August 2021
VACANȚA ÎN FM – Capodopera horticolă a pictorului Claude Monet
5 August 2021

VACANȚA ÎN FM:  ”Acolo unde se avântă vulturii” – în Austria, la Hohenwerfen  

Realizator: Dana Pitrop

Privim lumea în roz, pentru că Vacanța în FM are două destinații renumite pentru această culoare: Insula Budelli din arhipelagul La Maddalena, care aparține Sardiniei și este faimoasă pentru plaja sa cu nisip roz și Jaipur, orașul monocrom din India.

Insula Budelli este de o frumusețe uluitoare, dar inaccesibilă, cel puțin deocamdată. Turiștii pot admira doar din barcă și de la mare distanță nisipul roz, pentru că italienii vor să-și protejeze această comoară.

Ajungem și în Jaipur, supranumit ”Orașul roz” și vom afla de unde provine regula obligatorie de a vopsi casele în această culoare.

Revenind în Europa, trecem și prin Austria, pentru o vizită la Castelul Hohenwerfen, care apare în celebrul film clasic de război ”Acolo unde se avântă vulturii”. Vulturii sunt și astăzi la castel, oferind vizitatorilor un spectacol captivant.  

Coborîm apoi în Peștera Krubera din Georgia – cea mai adâncă din lume (peste 2 km!) și încheiem traseul de Vacanță în FM cu drumeții la cele două Urlătoare din România – două cascade cu același nume, una lângă Bușteni, cealaltă, mai puțin cunoscută, lângă Vama Buzăului.