ILUSTRATE DIN CUBA – Strada Callejon de Hamel din Havana
19 December 2021
Vacanța în FM – Davos – orașul care l-a inspirat pe Thomas Mann pentru „Muntele vrăjit”
21 December 2021

Vacanța în FM – La schi, cu vedere la mare

foto: pixabay.com

luni 20 decembrie, ora 14:30

Primele destinații de astăzi sunt două țări aflate în topul turiștilor români: Spania și Grecia, preferate pentru perioada verii. Însă puțini se gândesc că ar putea merge la ski în Sierra Nevada sau pe Muntele Parnas, unde aluneci pe zăpadă, privind în depărtare marea.

De pe pârtiile cu climă blândă ajungem apoi în zona Cercului Polar și aterizăm pe cea mai nordică insulă de pe Pământ: Kaffeklubben (în daneză) / Insula Café Club-ului. Un nume simpatic pentru o zonă unde soarele apare doar 30 de zile pe an și gheața este omniprezentă.

Trecem și la polul opus, pentru a vizita Hobbiton – Satul hobbiților din Noua Zeelandă. O nouă serie de televiziune inspirată de „Stăpânul inelelor” se află în fază de producție, primul sezon a fost deja filmat în Noua Zeelandă, dar, din 2022, filmările se vor muta în Marea Britanie.

Destinația finală a traseului de Vacanță în FM de astăzi este o localitate din România căreia i se mai spune „Mica Siberie”. Vorbim despre Întorsura Buzăului, unul dintre polii frigului din țara noastră.

Realizator: Dana Pitrop