Vacanță în FM – Vacanță în Egipt: Saqqara, Muntele Sinai și Abu Simbel
4 August 2022
Vacanță în FM – Pe urmele cavalerilor ioaniți: Cipru, Rodos și Malta 
8 August 2022

Vacanță în FM – Plaje spectaculoase: Navagio (Grecia), Playa del Amor (Mexic), Grenen (Danemarca)

Foto: wikipedia

 

Cea mai sudică dintre insulele ionice, Zakynthos este renumită pentru  uriașele țestoase Caretta Caretta, dar și pentru plaja Navagio, ascunsă într-un golf înconjurat de stânci abrupte, la care se ajunge doar pe mare. O epavă ruginită completează cadrul natural impresionant. Se pare că vasul transporta țigări de contrabandă atunci când a naufragiat, în anul 1980.

Dacă la Navagio se ajunge pe mare, cu navele de croazieră, Playa del Amor din Insulele Marieta, aflate în largul coastei mexicane, este accesibilă doar înot, printr-un tunel lung de 80 de metri. Această plajă unică în lume se află sub pământ și totodată sub cerul liber. Un paradis tropical care, deși foarte romantic, nu este o creație a naturii, ci a apărut în urma unor antrenamente militare.

În nordul Danemarcei, o fâșie de nisip separă Marea Baltică de Marea Nordului, oferind un spectacol vizual. Stând pe plaja de la Grenen, vei vedea întâlnindu-se, fără a se amesteca, apele celor două mări, cu densități și culori diferite. În secolul al XIX-lea, era locul de întâlnire al unui cunoscut grup de artiști din Scandinavia: Pictorii din Skagen.

Realizator: Dana Pitrop