Vacanță în FM: Golfuri uimitoare: Kotor (Muntenegru), Cornul de Aur (Turcia), Ha Long (Vietnam)
12 August 2022
Vacanță în FM, marți 16 august – Vacanță în sudul Italiei: Santa Maria di Leuca, Alberobello, Castel del Monte
16 August 2022

Vacanță în FM: Vacanță de Sfânta Maria

 

Casa Fecioarei Maria de lângă Efes, Catedrala Santa Maria de la Sede din Sevilla și Castelul Marienburg de lângă Hanovra sunt obiectivele traseului de Vacanță în FM.

Scrierile biblice ne spun că, după răstignirea lui Iisus, Fecioara Maria a fost încredințată Apostolului Ioan, care a dus-o într-o căsuță de piatră de pe Muntele Privighetorii, din apropiere de Efes. Locul a fost descoperit abia în secolul al XX-lea, datorită viziunilor unei călugărițe de la o mănăstire din Germania. Astăzi, Casa Fecioarei Maria este loc de pelerinaj pentru creștini, dar și pentru musulmani.

Simbolul architectural al orașului Sevilla este Giralda, turnul cu clopot al Catedralei Santa Maria de la Sede, care a fost în trecut minaretul unei mari moschei. Giralda a fost integrată ulterior în arhitectura grandioasei catedrale gotice de secol XV, care adăpostește rămășițele lui Cristofor Columb.

În final, vizităm un castel de poveste din Germania: Castelul Marienburg, aflat și astăzi în proprietatea uneia dintre cele mai vechi case regale din Europa – Casa de Hanovra. Castelul a fost un cadou de dragoste, de la un rege orb pentru iubita sa soție, dar a rămas nelocuit timp de 80 de ani.  

Realizator: Dana Pitrop