Vacanță în FM – Un traseu alb: Pueblos Blancos (Spania), Mont Blanc (Franța, Italia, Elveția) și Insula Albă (Noua Zeelandă) 
23 June 2022
Călătorie în jurul lumii Sâmbătă 25 Iunie ora 19:00
25 June 2022

Vacanță în FM – Un traseu galben: Izamal (Mexic) – Palatul Schönbrunn (Austria) – Fluviul Galben (China)

 

Fermecătorul orășel colonial Izamal a devenit “Ciudad Amarilla” / ”Orașul galben” din Mexic. S-a ”îmbrăcat” în culorile steagului Vaticanului pentru a-l impresiona pe Papa Ioan Paul al II-lea, cu prilejul vizitei istorice din 1993. În Izamal se află unul dintre cele mai vechi edificii catolice din America Latină: Mănăstirea franciscană San Antonio de Padova, ridicată pe ruinele unui templu mayaș. Mănăstirea are un atrium comparabil cu cel al Bazilicii Sfântul Petru din Roma.

Faimosul Palat Schönbrunn din Viena, vechea reședință a Habsburgilor, se remarcă prin fațada sa zugrăvită într-o nuanță distinctă, nuanță care a rămas în istoria culorilor drept galben de Schönbrunn sau galben Maria Tereza.

În legendele și miturile populare, Fluviul Galben din China este asemănat cu un dragon neîmblânzit. Cu mâlul și noroiul din apele sale s-ar putea forma un zid care ar înconjura pământul de 27 de ori!

Realizator: Dana Pitrop