Da’DeCe are literatura muzeu? Pentru familii și școli
12 February 2018
VIP Portraits | Johnny Depp. Omul din spatele măştilor
13 February 2018

Valentine’s Day se sărbătoreşte în cehă

Centrul Ceh organizează cursuri de limba cehă, predate după metode profesioniste, care vă vor face să plecaţi acasă cu o limbă nouă învăţată. Vă aşteptăm indiferent de nivelul de cunoştinţe – dorinţa de învăţare şi entuziasmul sunt de ajuns. În plus, avem pregătit un discout surpriză pentru Valentine’s Day.

Poate vreţi să studiaţi în Cehia, să vă mutaţi acolo, sau să petreceţi pur şi simplu o perioadă de timp în ţara lui Menzel şi Hrabal. Sau poate pur şi simplu vreţi să învăţaţi o limbă străină nouă, pentru a comunica mai uşor în vacanţele la Praga şi la Brno. Sau vă place să vă provocaţi, învăţând să pronunţaţi cuvinte formate doar din consoane. Oricare ar fi motivul, aveţi posibilitatea de a vă înscrie la cursurile de limba cehă în primăvara lui 2018. Acestea se vor desfăşura după cum urmează:

12 martie – nivel începător

13 martie – nivel intermediar

14 martie – nivel avansat

Cursurile vor începe la ora 18:30, un semestru durează 10 săptămâni, iar un curs are 2 ore. Alena Klimešova va preda cursurile pentru începători şi intermediari, iar participanţii la cursurile de avansaţi o vor întâmpina pe noua noastră profesoară, Estela Hojná.

Alena Klimesova este profesoara Centrului Ceh din 2016. Ea a studiat Limba şi Literatura Cehă şi mai apoi Filologie. Are o bogată experienţă pedagogică, câştigată în urma colaborării cu numeroase ONG-uri, şcoli de limbi străine şi universităţi. În prezent, este profesoară de limba cehă la catedra de limbi şi literaturi slave de la Universitatea din Bucureşti, fiind nominalizată pentru Gala Profesorilor Bologna, titlu pe care l-a şi câştigat, astfel primind premiul din partea preşedintelui României. Despre metodele pe care le foloseşte în predare, aceasta spune: ,,Folosesc diferite metode, începând cu metodele de activizare, continuând cu cele vizual-demonstrative şi terminâd cu metodele alternative. Dar cel mai mult încerc să predau fără să folosesc o limbă de intermediere. Incerc să vorbesc numai şi numai în limba cehă.’’

Estela Hojná va preda limba cehă celor de la nivelul avansat. Ea este studentă la Facultatea de Litere unde aprofundează limba română, dar ştie încă cinci limbi în afară de română şi de limba maternă, ceha: hindi, indoneziană, engleză, rusă şi puţină persană. Îşi doreste să ajute oamenii care doresc să înveţe ceha, lucru care o va ajuta şi pe ea în înţelegerea avansată a limbii române, printr-un ,,schimb de experienţă inedit’’.

Taxa pe un semestru este de 600 RON. Însă am pregătit şi o ofertă specială, valabilă până pe 14 februarie. Este vorba de 2 tipuri de vouchere:

Voucherul pentru doi: 900 RON – vă înscrieţi împreună şi adăugaţi pe lista de activităţi comune făcutul temelor la cehă şi tachinatul când unul dintre voi nu reuşeşte să pronunţe čtvrtek.

Voucherul cadou: 500 RON – în loc de un buchet de flori sau un parfum, fă-i cadou un manual de cehă şi 2 ore pe săptămână în sala de curs de la Centrul Ceh.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul Centrului Ceh. (https://goo.gl/yiWNj4). Înscrieri la: emil@czech.cz