“O zi de vară este un spectacol despre viață, moarte și iubire” – Ofelia Popii, regizor
11 February 2021
Documentarul Mauthausen – două vieți de Simon Wieland poate fi văzut gratuit și subtitrat în limba română până pe 24 februarie
15 February 2021

Vânzătorii ambulanți, un spectacol emoționant și profund, în premieră la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

Spectacolului Vânzătorii ambulanți, de Murray Schisgal, regizat de Ciprian Brașoveanu, produs în perioada decembrie 2020 – februarie 2021, va avea premiera pe 13 și 14 februarie 2021, sâmbătă și duminică, la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Vânzătorii ambulanți, piesă publicată de dramaturgul american Murray Schisgal în anul 1979, prezintă întâlnirea dintre doi imigranți în New York-ul începutului de secol XX. Autorul, el însuși fiu de imigranți în SUA, dezbracă de poleială visul american cu ajutorul dialogului și situației în egală măsură absurde și comice.Comedia în trei personaje ne prilejuiește întâlnirea cu actorii Vlad Ajder, Ciprian Brașoveanu și Flavia Călin.

Spectacolul marchează debutul lui Ciprian Brașoveanu în regia de teatru. „Unul dintre lucrurile care m-au impresionat cel mai mult la textul lui Murray Schisgal este fascinația și mirajul pe care America le-a generat de-a lungul timpului, în special la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Fiind la prima mea experiență ca regizor de teatru, mă bucur enorm că am fost înconjurat de colegi care au avut răbdare cu mine, au crezut în ceea ce le-am propus și am avut parte cu adevărat de o atmosferă creativă și relaxată, lucru care m-a ajutat enorm să duc la capăt acest spectacol, acest American Dream personal”, declară Ciprian Brașoveanu.

„Au făcut o treabă minunată și cred că bucuria cu care au lucrat la acest spectacol va ajunge, cu siguranță, la fiecare dintre spectatori. Vlad Ajder, Ciprian Brașoveanu și Flavia Călin sunt trei artiști maturi, cu școli diferite de teatru – Galați, București și Constanța – și cred că tocmai acest amestec completează savoarea comediei Vânzătorii ambulanți”, declară Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Spectacolul durează o oră și zece minute.
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” oferă reprezentații în condiții de siguranță sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare.