Turneul SoNoRo Conac „La Grande Belleza” continuă în luna mai cu patru concerte în locuri extraordinare
13 May 2022
Aproape 10.000 de vizitatori în Noaptea Muzeelor, la Muzeul Municipiului București
15 May 2022

Vernisaj expoziție de roman grafic / bandă desenată: “Viața Părinților mei. O istorie a Spaniei în secolul XX”


Institutul Cervantes are bucuria de a va invita miercuri, 18 mai, ora 18.30,  la vernisajul expozitiei banda desenata: “Viata Parintilor mei. O istorie a Spaniei in secolul XX”, in prezenta autorului Antonio Altarriba si a ilustratorului KIM.

Expozitia va avea loc in sala de expozitii a Instituto Cervantes, Bd. Regina Elisabeta 38.

 

Expoziția prezintă o selecție de 53 de viniete aparținând cărților „El ala rota / Aripa ruptă” și „El arte de volar / Arta de a zbura” scrise de Antonio Altarriba, cu desene de Kim.

 

Antonio Altarriba – romancier, eseist și, mai ales, cunoscut scenarist, profesor de literatură franceză la Universitatea din Țara Bascilor a câștigat Premiul Național de Benzi  Desenate pentru  volumul El arte de volar/ Arta de a zbura, lucrare care, împreună cu El ala rota/ Aripa ruptă, formează un diptic inspirat de viața părinților săi, care acoperă un întreg secol de istorie spaniolă. El este este unul dintre cei mai importanți creatori de benzi desenate din Spania ultimilor 30 de ani. Lucrările sale au fost publicate în numeroase țări și au primit unele dintre cele mai înalte distincții, cum ar fi Grand Prix de la Critique Française pentru Yo, Asesino / Eu, Asasinul. 

 

Joaquin Aubert Puigarnau, mai cunoscut sub numele de Kim, este membru fondator al celebrei reviste de benzi desenate El Jueves. În paginile acestei publicații a conceput seria Martinez el Facha/ Martinez fascistul, o satiră la adresa extremei drepte spaniole, care face deja parte din istoria benzilor desenate naționale. Lunga sa carieră a fost recunoscută prin acordarea Marelui Premiu la Salonul Internațional de Bandă Desenată de la Barcelona și a celui de-al 12-lea Premiu Internațional de Umor El Gat Perich. În 2010, împreună cu Antonio Altarriba, a câștigat Premiul Național de Bandă Desenată pentru El arte de volar / Arta de a zbura.