Dimineata Crossover – despre indecenţă cu scriitoarea Lavinia Braniște
17 February 2017
Control N prezintă: DORIAN – SPECTACOL DE DANS CONTEMPORAN la TEATRUL ODEON
17 February 2017

Vine primăvara, acvila Arlie a plecat spre România!

Foto: Sebastian Bugariu, SOR

Arlie, acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) monitorizată satelitar de ornitologii români a plecat din Africa spre România. Arlie a început migrația de primăvară pe data de 11 februarie 2017, între orele 8 și 10 dimineața, cu trei zile mai tarziu decat in 2015 si 2016. Pentru al patrulea an consecutiv, acvila și-a petrecut iarna în Namibia.

În primele trei zile ale călătoriei sale spre țara noastră, Arlie a parcurs în zbor circa 500 de kilometri în direcția nord-est. Acvila are de străbătut continentul african de la vest la est și apoi de la sud la nord. Călătoria ei până la cuib va însemna un traseu de 12.500 de kilometri, 3 continente și 17 țări, printre care: Angola, Zambia, Tanzania, Ruanda, Burundi, Uganda, Sudanul de Sud, Etiopia, Sudan, Egipt, Israel, Siria, Turcia și Bulgaria.

Arlie este o femelă adultă de acvilă țipătoare mică și a cuibărit din 2013 în 2016 lângă localitatea Berivoi. Deranjată de lucrările forestiere de anul trecut, pasărea și-a schimbat cuibul. În 2016, Arlie a ajuns în Româna pe 2 aprilie.

Drumul acvilei din Africa până în România poate fi urmărit online la adresa: http://pomarina.ro/pomarina/index.php