DOCUMENTAR: Ziua Internaţională a Păcălelilor. Topul farselor celebre din istorie
1 April 2019
Festivalul internațional al luminii – Spotlight în deschiderea sezonului românia-franța 2019
1 April 2019

Visual Playground 2019 se deschide pe 2 aprilie cu expoziția Karolis Strautniekas Solo Show

KAROLIS STRAUTNIEKAS SOLO SHOW

Mobius Gallery găzduiește în data de 2 aprilie, de la ora 19:00 vernisajul expoziției ilustratorului lituanian Karolis Strautniekas, în prezența artistului. Evenimentul marchează deschiderea festivalul de ilustrație și design Visual Playgorund 2019, ajuns la cea de-a șasea ediție și este prima expoziție individuală a artistului.

Cu o ascensiune remarcabilă pe scena internațională, artistul este cunoscut mai ales pentru ilustrațiile sale conceptuale, care îmbină metaforele vizuale cu atmosfera nostalgică și cu o doză de umor sarcastic. Printre clienții săi se numără Adobe, Facebook și Air France, dar și publicații prestigioase ca Forbes, The New Yorker și The Independent. Lucrările lui Karolis explorează estetica nostalgiei, jucându-se cu ideea, forma și lumina. Textura, inspirată din tehnicile gravurii, face imaginile să vibreze, impresia de ansamblu oscilând între precizia detaliului și o neclaritate subtilă. Rezultatul – o îmbinare stranie de forță și delicatețe, ce impresionează și emoționează.

Karolis Strautniekas a venit pentru prima dată în România în 2016, ca invitat la ediția a patra a festivalului Visual Playground. Workshopul său ”Draw fast. Think Slow” a prezentat procesul din spatele realizării unei ilustrații editoriale și a fost unul dintre cele mai apreciate de participanți. Cucerit de atmosfera festivalului, artistul s-a întors în 2017 ca să asiste la conferințele Visual Playground Open Nights. Se va reîntâlni cu publicul bucureștean și în 2019, în contextul  Karolis Strautniekas Solo Show, o expoziție ce prezintă o selecție a celor mai bune lucrări editoriale și personale din ultimii șase ani, în cadrul celei mai recente ediții a festivalului.

Expoziția va fi deschisă în perioada 2-13 aprilie 2019 la Mobius Gallery, Strada D. I. Mendeleev 2, București.

Mai multe detalii: https://goo.gl/FYBTWs

DESPRE VISUAL PLAYGROUND

De aproape zece ani, Visual Playground își propune să creeze o punte între comunitatea artistică locală și cea internațională prin aducerea în România a unor nume importante din domeniile creative și organizarea de workshop-uri, conferințe și portfolio reviews în București.

Festivalul Visual Playground este organizat de Asociația Visual Playground.

Pentru mai multe informații accesați site-ul www.visualplayground.ro

Parteneri: Mobius Gallery, Qreator, HP România, Biodeck, Europapier, Banca Transilvania, Merenist Profesional, Expirat Halele Carol, Mezanin, NOD Maker Space, Nexio, FCB Bucharest, Printoteca, Vână, Daisler Printhouse, Stabilo România, Pentel România, Wacom România, Ambasada Spaniei la București, Asociația Coolturală Nouă Ne Pasă

Parteneri media: TANĂNANA, Radio România Cultural, Decât o Revistă, IQads & SMARK, Dilema Veche, Historia, Vice România, Scena9, The Institute, Observator cultural, SUB25, Glamour România, Dissolved Magazine, Igloo media, Şapte Seri, Designist.ro, Studio Receptor, Novum, Lurzer’s Archive