Moartea Regelui Mihai în presa internațională: „Regele Mihai al României – un democrat în fața regimurilor totalitare”
6 December 2017
Radio România Cultural – Maraton istoric în ziua dispariţiei Regelui Mihai. Realizator Dan Manolache
6 December 2017

Wargha Enayati: Este cea mai mare pierdere a poporului român din ultimii 80 de ani

Fundația Inovații Sociale Regina Maria și doctorul Wargha Enayati își exprimă profundul regret pentru trecerea în neființă a Maiestății Sale Regele Mihai.

Wargha Enayati – președintele Fundației Inovații Sociale Regina Maria: ”Cu mare tristețe am aflat de dipariția Regelui Nostru. Cu plecarea Maiestății Sale se termină, din păcate, o istorie a României și chiar a lumii. Aș vrea ca Maiestatea Sa să rămână în amintirea noastră a tuturor ca un exemplu de om și, mai ales, pentru echilibrul pe care l-a oferit poporului nostru. A fost persoana care a ridicat moralul acestui popor și i-a redat încrederea în sine, în demnitatea nației române. În aceste momente dificile suntem alături de Familia Regală a României și, în special, alături de Principesa Margareta care va duce de acum încolo responsabilitatea moștenirii lăsate de Maiestatea Sa. Nu voi uita niciodată toate clipele în care am avut ocazia să îl întâlnesc și, nu pot uita poza din biroul meu în care Regele Mihai este îmbrățișat de Regina Maria față de care a avut o afecțiune deosebită, fiind primul ei nepot. Este probabil cea mai mare pierdere suferită de România după moartea Reginei Mariei în 1938. Va fi greu să depășim acest moment. Dumnezeu să Îl odihnească!”.

Ca un omagiu față de Majestatea Sa și în asentiment cu toate valorile pe care le-a promovat precum educatia și dragostea fata de semenii nostri anunțăm pe această cale, că maine, 6 Decembrie, Fundația Inovații Sociale Regina Maria va oferi un concert începând cu ora 19.00 la Teatrul Evreiesc de Stat. Acest concert este susținut cu generozitate de către Soprana Mariana Nicolesco și laureați ai Concursului de Canto Hariclea Darclee.