Radiația cosmică, genetica umană și călătoriile spațiale
29 September 2016
DOCUMENTAR: Fenomenul astronomic Luna neagră
1 October 2016

X-factorul Fizicii Moderne! De la găurile negre la călătoriile interstelare? 

O întrebare bizară, la care însă fizică modernă încearcă să răspundă şi prin vocea fizicienilor – în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Kreţulescu, invitată Cătălina Curceanu, cercetător principal la Laboratori Nazionali di Frascati dell’INFN – Italia şi Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”, IFIN-HH de pe Platforma Măgurele.

Moderator: Corina Negrea, jurnalist de știință Radio România Cultural

 Găurile negre sînt adevăraţi monştri care ar putea reprezenta un pericol extrem sau, dimpotrivă, o poartă spre un alt Univers, pentru cine s-ar aventura să pătrundă în interiorul acestora. Chiar şi în centrul galaxiei noastre se găseşte o gaură neagră enormă, cu masa de cîteva milioane de ori cea a Soarelui.
Ce ascunde aceasta? Cum se formează şi ce-ar putea fi în interiorul unei găuri negre? La aceste întrebări caută să răspundă fizica modernă, iar Cătălina Curceanu, cercetător principal la Laboratori Nazionali di Frascati dell’INFN (Italia) şi Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară IFIN-HH din Bucureşti (România) vă va povesti despre aceste misterioase obiecte, care “înghit” tot ceea ce se apropie prea mult de ele, trecând de la teoria lui Einstein la ideile cele mai noi, fascinante şi promiţătoare din fizica modernă.

Detalii de la http://radioromaniacultural.ro/bucharest-science-festival-in-librariile-humanitas-magia-realitatii-serie-de-conferinte-de-stiinta-si-ateliere-pentru-copii/#sthash.VoZxNxzD.wUdvQuQq.dpuf