Regizorul american Peter Bogdanovich a murit la 82 de ani
7 January 2022
Primele reprezentații ale anului 2022 de la Teatrul ”Gulliver”
7 January 2022

Zbor deasupra unui cuib de cuci în premieră la Teatrul Tomcsa Sándor

Foto: Kinga Kelemen

Pe data de 6 ianuarie 2022, joi, de la ora 19, trupa Teatrului Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc va prezenta în premieră capodopera lui Dale Wasserman, inspirată de celebrul roman Zbor deasupra unui cuib de cuci al lui Ken Kesey. Premiera poate fi vizionată cu abonamentul Tomcsa Sándor. Spectacolul este regizat de Vladimir Anton, cine a mai colaborat cu trupa din oraș și la alte producții. Scenograful spectacolului este Romulus Boicu, dramaturgia este realizată de directoarea artistică a companiei, Réka Dálnoky, iar instalațiile video sunt create de Ana-Bianca Tudorică. Rolul lui Bromden va fi interpretat de Zsolt Csongor Nagy, fost membru al Teatrului Tomcsa Sándor, care în prezent este actor la trupa Harag György din Satu Mare.

Regizorul a accentuat faptul că spectacolul are ca temă centrală empatia, deoarece: “Solidaritatea umană este o temă foarte actuală în acest moment, pentru că oamenii nu-și mai ascultă opiniile altora… în cele din urmă, această ne duce într-o singură direcție, și anume: omul urăște omul”.

Narațiunea are loc într-un spital de boli mintale, unde rutina controlată și previzibilă a vieții de zi cu zi este întreruptă de sosirea unui pacient nou. Comportamentul nepoliticos, dar plin de viață, al lui McMurphy dă peste cap rutina obișnuită, încălcând cu îndrăzneală regulile instituției, prin revoltă și provocare. El este singurul care încă nu și-a acceptat situația. Ceilalți pacienți încep să îl considere ca pe un lider și îl încurajează cu entuziasm în lupta lui împotriva asistentei Ratched, cine a devenit un simbol al sistemului opresiv. Miza este din ce în ce mai mare, speranța devine tot mai periculoasă, în timp ce vulnerabilitatea și neputința fundamentală al omului în fața mașinăriei opresive devine evidentă.

DISTRIBUȚIE

McMurphy: BARABÁS ÁRPÁD

Sora Ratched : MEZEI GABRIELLA

Bromden: NAGY CSONGOR m.v.

Dale Harding: DUNKLER RÓBERT

Sora Flinn : LÁSZLÓ KATA

Billy Bibbit: JAKAB TAMÁS

Martini: ESTI NORBERT

Cheswick: TÓTH ÁRPÁD

Scanlon: SZŰCS-OLCSVÁRY GELLÉRT

Ruckly: PÁL ATTILA

Dr. Spivey: WAGNER ÁRON

Candy: NAGY XÉNIA-ABIGÉL

Sandra: SEPSI MELINDA

Biletele pentru premiera Zbor deasupra unui cuib de cuci și pentru spectacolele din 7, 27 și 29 ianuarie pot fi achiziționate de la casa de bilete al teatrului. Locurile sunt limitate, iar biletele sunt disponibile doar în avans la casa de bilete, în zilele lucrătoare, între orele 11-14 și 15-17. Tel: +40 266 212131

Teatrul informează publicul că, potrivit restricțiilor epidemice în vigoare, persoanele cu vârsta de peste 12 ani trebuie să prezinte unul dintre documentele de mai jos, care conțin numele posesorului și data validități:

o certificat de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 cu cod QR (valabil la 10 zile de la finalizarea programului complet de vaccinare);

o un certificat de infectare cu SARS-CoV-2 (valabil din ziua 15 până în ziua 180 după infectare).