I Clasă – Schimbări și proiecte în educație
1 October 2022
De-a arhitectura schimbă calitatea vieţii
6 October 2022

Zilele Erasmus-Erasmus Days, 13-15 octombrie 2022

IClasa
Realizator, Mirela Nicolae
Zilele Erasmus-Erasmus Days, 13-15 octombrie 2022. Pe parcursul a trei zile sînt promovate valorile europene, beneficiile de mobilitate și rezultatele proiectelor Erasmus+ cu scopul de a spori vizibilitatea pentru cetățeni, părțile interesate, mass-media și factorii de decizie politică. Pe 13 octombrie, la București, unul dintre evenimente este organizat de elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic Media cu sprijinul Radio România Cultural. Anul trecut, în cadrul #ErasmusDays au fost organizate 5.670 de evenimente în 67 de țări. Interviu cu Nicușor Ciobanu, responsabil de comunicare la ANPCDEFP.

 

Luni, 3 octombrie a început un nou an universitar. Numărul studenților scade anual din cauza liceenilor care nu reușesc să obțină bacalaureatul. Cum se pregătesc viitorii specialiști ai Facultății de Științele Educației din București? Comentariu cu insert de la deschiderea festivă.

 

Evenimentul de pre-orientare al delegației de profesori care participă la programul Open World. De la lansarea sa în 1999, în programul Open World aproape 23.000 de persoane au călătorit în peste 2.000 de comunități din toate cele 50 de state din SUA. Ele s-au întâlnit cu localnicii și cu profesionșiștii pentru a-și a împărtăși cunoștințele și pentru a învăța despre viața din America. Open World este finanțat de Congresul SUA și administrat de Open World Leadership Center. American Councils este partener logistic al programului și organizatorul evenimentului de la București din 6 octombrie.

 

Proiectul REFE (2020-2022). Reducerea amprentei ecologice de conștientizare ăți prezintă bilanțul 13 octombrie la Iași. Profesori, elevi și familiile lor au experimentat învățarea în aer liber, dar și reducerea poluării prin acțiuni de protejare și revalorificare a materialelor sustenabile. Interviu cu prof.dr. Anca Colibaba, director al Fundației EuroEd din Iași.
Credite foto: Colegiul Tehnic Media, Mirela Nicolae