ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI SĂRBĂTORITĂ ÎN TOATE CARTIERELE BUCUREȘTENE
29 May 2017
1 iunie, Caritabil Fest – Symphactory Orchestra, Alexandrina, Maria Raducanu, Lucia, The Mono Jacks, Travka, Kumm, Cred că sunt extraterestru cântă pentru 3 copii care au câștigat lupta cu cancerul
29 May 2017

Ziua Copilului, la Teatrul Nottara

Cu ocazia Zilei Copilului, Teatrul Nottara organizează o serie de evenimente menite să promoveze teatrul în rândul celor mai tineri spectatori și să încurajeze implicarea acestora în procesul artistic.

Astfel, Angajare de clovn de Matei Vișniec se joacă în data de 31 mai, ora 18:00, Sala George Constantin, în cadrul proiectului „Mai sus, pe scenă”, organizat de Teatrul Nottara, care își propune să le ofere liceenilor șansa să evolueze pe o scenă de teatru și să vadă ce presupune viața de artist. Spectacolul s-a jucat în cadrul Festivalului de Teatru pentru liceeni, de la Liceul Jean Monnet, în primăvara lui 2017. O echipă a Teatrului Nottara a preluat spectacolul și va fi jucat cu ocazia Zilei Copilului, sub îndrumarea scenică a lui Valentin Corneanu și Alexandru Filimon. Din distribuție fac parte elevii Alexandru Paștea, Artiom Radu, Călin Firu, membri ai trupei de teatru a Liceului Jean Monnet, condusă de prof. Jolan Vasiliu.

După spectacol, începând cu ora 19:30, în foaierul Teatrului Nottara se va deschide expoziția fotografică semnată de Cătălina Flămînzeanu, Cântecele inocenței, care cuprinde cadre alb-negru (marca fotografei) cu artiști ai Teatrului Nottara, alături de copiii acestora: Victoria Cociaș, Sorin Cociș, Corina Dragomir, Luminița Erga, Ion Grosu, Crenguța Hariton, Raluca Jugănaru-Grosu, Cristi Juncu, Andreea Măcelaru Șofron, Ada Navrot, Dani Popescu, Filip Ristovski, Claudiu Romilă, Mihaela Subțirică, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu. Cătălina Flămînzeanu, fotografă dedicată mediului teatral românesc, este cunoscută pentru expozițiile Fotografie cu IE, Pelicula, Mama. Eseu despre iubire. De asemenea, este fotograful oficial al Festivalului Internațional de Teatru Independent Undercloud și a realizat fotografii pentru numeroase spectacole, atât din teatrul independent, cât și de stat.

Joi, 1 iunie 2017, la ora 11:00, în avanpremieră, spectacolul radiofonic Cel mai mic bal din lume are o audiție cu public găzduită de Teatrul Nottara, Sala George Constantin. La acest eveniment participă realizatorii spectacolului, actori, reprezentanți ai Ambasadei Poloniei la București și ai Institutului Polonez din București, jurnaliști, oameni de teatru și ascultători fideli ai Teatrului Naţional Radiofonic. Spectacolul Cel mai mic bal din lume de Malina Prześluga este o coproducție realizată de Teatrul Național Radiofonic  și Institutul Polonez din București (coordonator proiect: Crenguța Manea), iar adaptarea radiofonică și regia artistică sunt semnate de Alexandru Mâzgăreanu. În distribuție sunt prezenți actori importanți ai scenei Teatrului „Nottara”, cu remarcabile realizări și în spectacole radiofonice: Ioana Calota, Ion Grosu, Alexandru Mike Gheorghiu, Crenguța Hariton, Sorin Cociș, Vlad Balan, Diana Roman.

Vă invităm să sărbătoriți alături de noi începutul verii 2017, într-un cadru relaxat, prietenos, primitor!