Irina Neacșu, designer și ilustrator botanist, de Ziua Culturii Naționale: “Protejarea culturii pe baza bunului simț nu se întâmplă de la sine. Le doresc românilor să nu mai încurajeze, în numele democrației, refuzul disciplinei”
15 January 2022
Românii în lume astăzi la Madrid, Tel Aviv, Bruxelles, Timisoara si Bucuresti – Realizator Magdalena Tara
16 January 2022

Ziua Culturii Naționale la Cu…minte de weekend

„ Ape vor seca în albie și peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate și câte o stea va vesteji pe cer, în depărtări, până când acest pământ să-și strângă toate sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale” așa spunea George Călinescu despre poetul la care azi mai mult decât oricând ne întoarcem pentru a asculta povești mai mult sau mai puțin spuse, pentru a ajunge în locurile pe unde pașii lui Mihai Eminescu au răsunat odinioară și de unde spiritul său nu a plecat niciodată iar interesul pentru Eminescu ne va purta și în lumea de celuloid.
În Ziua Culturii Naționale vorbim despre globalism și identitate națională, despre valorificarea spațiului emblematic al Bucureștiului prin concentrarea instituțiilor de cultură, despre diplomație culturală și vom hoinări prin lume ici și colo în căutarea evenimentelor prilejuite de această zi. Ne oprim la Londra, Istanbul si Ankara, la Paris, trecem oceanul dar trecem și Prutul fiindcă avem întâlnire cu românul care a compus două dintre cele mai frumoase valsuri ale tuturor timpurilor. Ne întâlnim de la ora 10.00 la Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.