Concert tradiţional de Colinde: Armonii de Crăciun
30 November 2016
Nominalizările la #PremiileCNDB2016
1 December 2016

Ziua Naţională a României la Palatul Primatului din Bratislava

Ambasada României în Republica Slovacă şi Institutul Cultural Român de la Viena marchează Ziua Naţională a României printr-un concert extraordinar al artistului și dirijorului Nicolae Voiculeț (nai) alături de Klaus Dieter Untch (orgă) şi Orchestra România. Evenimentul are loc joi, 1 decembrie, orele 18:00, la Palatul Primatului din Bratislava. Palatul Primatului este un palat în stil neoclasic din Oraşul Vechi, care găzduieşte în prezent sediul primăriei capitalei slovace şi o mare parte din colecţia de artă a orasului. Cea mai spectaculoasă cameră a sa, Sala Oglinzilor, va găzdui concertul dedicat Zilei Naţionale a României. Arhitectura sălii a fost creată prin conectarea mai multor camere cu oglinzi.

Concertul este parte a turneului România 100 – D.O.R., un concept dezvoltat de Nicolae Voiculeţ. Programul muzical este gândit ca unul de promovare a identității românești și de redescoperire a valorilor naționale.

Nicolae Voiculeţ prezintă concertul la Bratislava în cadrul unui turneu care a cuprins evenimente în China, Marea Britanie şi Austria şi care continuă în Cehia şi România. Turneul se desfăşoară până în luna decembrie 2018 când va avea loc la Alba Iulia concertul care va marca aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.