Nicolae Titulescu: „Viaţa mea a fost o luptă continuă în scopul de a croi pentru România un loc în viaţa lumii, apărându-I, totodată, interesele naţionale”
17 March 2017
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” sărbătorește 150 de ani de la nașterea fondatorului său
17 March 2017

Ziua Unirii Basarabiei cu Romania – 27 martie – sarbatorita pe ambele maluri ale Prutului

Cu ocazia implinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Tara, Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Granitelor, organizeaza o serie de evenimente in Romania si Republica Moldova.

Duminica, 26 martie 2017, ora 18:00, Teatrul „Nottara” din Bucuresti va sustine pe scena Teatrului National „Vasile Alecsandri” din Balti spectacolul „Functionarul destinului” de Horia Garbea, in regia Ancai Maria Colteanu. In aceeasi zi, de la ora 19.00, Teatrul Dramatic „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Cahul le propune bucurestenilor, la Teatrul „Nottara”– sala „Horia Lovinescu“, spectacolul Cu jaraticul pe buze, dupa romanul lui I. Iachim, in regia lui Gheorghe Mandru.

Luni, 27 martie 2017, ora11:00, in localitatea Ulmu, Raionul Ialoveni, Republica Moldova, va avea loc ceremonia de dezvelire a bustului poetului Mihai Eminescu. Lucrarea va fi amplasata in fata Gimnaziului „Mihai Eminescu“ din Ulmu, care aniverseaza in acest an 50 de ani de activitate, si a fost realizata prin efortul locuitorilor localitatii Ulmu si al Societatii Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din judetul Prahova. Evenimentul este organizat de Consiliul Raional Ialoveni, Primaria Ulmu, Gimnaziul „Mihai Eminescu”, Consiliul Judetean Prahova, Societatea Cultural-Istorica „Mihai Viteazul” din Ploiesti si Institutul Cultural Roman, care va completa programul evenimentului cu un recital sustinut de Aldea-Teodorovici Orchestra.

Intrarea la spectacole este libera, in limita locurilor disponibile.

In data de 14 martie 2017, Parlamentul Romaniei a decis ca ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu Romania – sa fie declarata noua SARBATOARE NATIONALA.