Sclavia modernă. Ce spune existența acestui fenomen despre noi ca oameni?
29 January 2019
Timpul prezent – Criza politică din Venezuela
29 January 2019

Schimbări pe bandă rulantă la conducerea Operei Naţionale Bucureşti

În urma contestaţiilor lui Cătălin Ionescu Arbore, la o lună de la numire, dirijorul Răsvan Cernat a fost schimbat cu baritonul Ştefan Ignat la şefia Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

Ştefan Ignat a ocupat postul de director interimar al ONB din decembrie 2017 până în decembrie 2018. La începutul lui decembrie, dirijorul Răsvan Cernat era anunțat drept noul director interimar al Operei Române, pentru ca, la nici două luni, să fie schimbat din funcție. Ultimul director al ONB stabilit prin concurs, în anul 2012, a fost Răzvan Ioan Dincă. În mai 2015, cinci persoane cu funcţii de conducere în cadrul Operei Naţionale au fost cercetate pentru un prejudiciu calculat la aproape 630.000 de lei, potrivit Parchetului Judecatoriei Sectorului 1. În acest dosar, directorul instituţiei,, Răzvan Ioan Dincă a fost trimis în judecată într-un dosar penal, ulterior fiind achitat. Însă, între timp, mandatul său de director a expirat. De 7 ani nu a mai fost organizat niciun concurs pentru postul de director al ONB.

Scenograful și regizorul Cătălim Ionescu Arbore și Mădălin Voicu, secretar de stat la Ministerul Culturii în dialog cu Mihaela Soare și Bogdan Vișan