Teatrul „Stela Popescu” deschide stagiunea 2017-2018 cu Harap Alb
1 September 2017
Festivalul “25 de ore de teatru non-stop” se împrietenește cu celălalte arte
4 September 2017

20 de ani de HOP

1 septembrie 1998. O zi provocatoare pentru tinerii actori care deschideau porţile încăpătoare ale generosului HOP. Era prima ediţie a unui eveniment frumos cu şi despre actori tineri, liberi….O ediţie care a dat teatrului românesc nume celebre azi: Pavel Bartoş, Ada Milea, Dan Tudor, Dana Voicu.

O ediţie despre care regizorul Cornel Todea şi, vreme de 15 ani directorul artistic al Galei, spunea că este o invitaţie „de a deveni martorii activi ai paşilor făcuţi de noua generaţie pe un drum străvechi, dar plin de mereu noi surprize”.

De atunci s-au mai scurs 19 ediţii surprinzătoare, spectaculoase, seri pline de infuzie de tinereţe şi credem că HOP este mulţumit de ceea ce a devenit. De tot talentul cu care tinerii actori au investit în imaginea lui pentru ca el să devină o competiţie dedicată viitorului teatrului românesc. Noi toţi am făcut-o cu responsabilitate, cu plăcere, cu pasiune. La mulţi ani, HOP!

HOP e un mic virus care ţi se instalează în corp imediat după terminarea facultăţii.

HOP e o mică febră la început de carieră.”

(Nicoleta Marica, participant în 2015)

HOP cred că e o combinaţie de muncă pe brânci cu show-uri şi petreceri.”

(Adrian Loghin, participant 2015)

HOP este mămica actoraşilor.”

(Marian Olteanu, participant în 2016)

Până la finalul acestei ediţii aniversare, vă invităm să urmăriţi campania 20 de actori despre 20 de ani de Gală HOP – o privire de ansamblu asupra rolului şi locului Galei HOP în viaţa artiştilor de seamă ai scenei româneşti de astăzi. Nume care s-au format şi pentru că au participat sau au câştigat premii la Gala HOP. Astăzi, în vizor trei nume celebre: Pavel Bartoş, Mirela Oprişor, Ana Ularu.

Indiferent de ce credeţi că este HOP, vă invităm să vă implicaţi activ şi să îi sprijiniţi pe tinerii actori finalişti la cea de-a 20-a ediţie. Atenţia voastră îi poate ajuta să crească, le poate confirma profesionalismul.

Tema ediţiei aniversare a Galei HOP este: SINGURĂTATE – Suportabila singurătate a fiinţei la A.P.Cehov. Pe www.galahop.ro găsiţi informaţii despre activitatea lor profesională despre dorinţele lor. Despre aspiraţiile unei generaţii care nu va trece neobservată.

***

Am pregătit un slide-show care ne plimbă prin 20 de ani de Gală HOP şi care îi prezintă pe cei 21 de concurenţi de anul acesta. Sperăm să vă introducă în atmosfera estivală a apropiatei competiţii actoriceşti de la malul mării.

https://vimeo.com/230782566

Nu uitaţi că puteţi afla mai multe despre actorii aflaţi în competiţie accesând www.galahop.ro şi Agenţia HOP http://galahop.ro/agentia-hop-2017/.

Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

În perioada 4-7 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro!

Cu un simplu click, puteţi fi aproape de cei 21 de tineri artişti care aspiră la trofeul HOP.

UNITER

1 septembrie 2017

ORGANIZATORI:

UNITER – UNIUNEA TEATRALĂ DIN ROMÂNIA

Vox Maris Grand Resort Costineşti

PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE:

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

COPRODUCĂTOR:

Societatea Română de Televiziune

SPONSOR:

MOL România

PARTENERI:

Primăria municipiului Bucureşti

ARCUB – Centrul Cultural al municipiului Bucureşti

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti

TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania

ITI – Institutul Internaţional de Teatru, Secţia Română

VĂZUT DE:

Radio Guerrilla

PARTENER DE TRADIŢIE:

SRR – Societatea Română de Radiodifuziune

PARTENERI MEDIA:

mediaTRUST

Ziarul Metropolis

Yorick

RoEvents

Starr-gossip

Radio Doina

Radio Sky

Radio Constanţa

Radio Vacanţa