Dimensiunea stiintifica a artei – Golem incoroporated: Report – autopsia unui computer decedat, partea a 5-a
27 September 2019
REConCHILLiant cu Daniela Rei Vișan – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
28 September 2019

27 septembrie – Noaptea Cercetătorilor Europeni


”Un eveniment ce se desfășoară anual în peste 350 de oraşe din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând știința în mijlocul publicului.

Tema anului 2019 este “Handle with Science” / „Tratează cu știință”, un îndemn de a folosi „mintea științifică” în fața provocărilor societății actuale – pseudoștiință, fake news, ideologii inflexibile.

Evenimentul este finanțat prin programul Orizont 2020 pentru cercetare și inovare al Uniunii Europene” (http://noapteacercetatorilor.ro/)

Echipa Noaptea cercetatorilor Europeni propune o tema de cinci minute tuturor celor ce vor sa participe la un experiment stiintific national: construirea unei harti magnetice a Romaniei. Nu sunt necesare cunostintele de specialitate, iar participantii au nevoie doar de un telefon smart.


Cum se desfasoara si de ce acest experiment? Aflăm de la Ionuț Topală, lector dr. la Facultatea de Fizica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

Iar de la Gina Isar, cercetator stiintific gradul 2 la Institutul de Științe Spațiale, ISS, doctor in astrofizica aflăm cu ce experimente participă ISS la Noaptea cercetătorilor europeni.
În direct, la Știința 360, de la 13.20


Realizator Corina Negrea