PORTRET: Robert Redford împlineşte 85 de ani
18 August 2021
Primul weekend al FITS aduce un regal al artelor spectacolului din România: Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Eugen Jebeleanu, Opera Națională Română din Timișoara, Teatrul Mic, Teatrul Național din Iași și Teatrul Dramatic din Galați
18 August 2021

A 6-a ediție Película – O VACANȚĂ ALL INCLUSIVE ÎN SPAȚIUL LATINO-AMERICAN ȘI IBERIC PRIN FILME ȘI EVENIMENTE – în septembrie la București și la Cluj –

 

 

A 6-a ediție a festivalului Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, va avea loc anul acesta între 8 și 12 septembrie la București și pentru prima dată la Cluj-Napoca, între 17 și 19 septembrie.

La București filmele pot fi văzute la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și la Verde Stop Arena iar în Cluj-Napoca la Cinema Victoria. Filme exclusiv online pot fi vizionate cu subtitrare în limba română, în perioada 13-19 septembrie, pe platforma Cinesquare(www.cinesquare.net).

Película reia anul acesta secțiunea competițională, ce aduce producții premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic și Portugalia.

 

VALENTINA (Brazilia), filmul de debut al regizorului brazilian Cássio Pereira dos Santos, câștigător a 16 distincții, printre care Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la São Paulo, spune povestea unei fete trans și a mamei ei, care se mută într-un alt oraș pentru a avea parte de un nou început.

 

Trailer: https://youtu.be/A77C3cu9o2o

 

KARNAWAL(Argentina/Bolivia) (r. Juan Pablo Félix), selecționat în 2020 la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, îl are în prim plan pe un tânăr dansator Malambo care, în timpul carnavalului, lângă granița Argentinei cu Bolivia, se pregătește pentru cea mai importantă competiție din viața sa. Producția a fost distinsă cu premiul pentru Cel mai bun film ibero-american la festivalul de Film de la Malaga.

 

Trailer: https://youtu.be/caTubgMEb8M

 

CLARA SOLA(Costa Rica), lungmetrajul de debut al Nathaliei Álvarez Mesén, prezentat anul acesta la Cannes în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, arată cum Clara, o femeie retrasă de 40 de ani dintr-un sat îndepărtat din Costa Rica, experimentează o renaștere sexuală și mistică, în timp ce începe o călătorie pentru a se elibera de convențiile religioase și sociale represive care i-au dominat întreaga viață.

 

Trailer: https://youtu.be/lKQ3v58kxmQ

 

50 O DOS BALLENAS SE ENCUENTRAN EN LA PLAYA(Mexic) (r. Jorge Cuchi) se regăsește în selecția din acest an a Festivalului de Film de la Veneția și a câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul Internațional de Film de la Cairo. Doi tineri de 17 ani, Félix și Elisa, se întâlnesc în timp ce joacă controversatul Balena Albastră, se îndrăgostesc și decid să accepte împreună provocarea finală a jocului.

 

Trailer: https://youtu.be/Y7co0g3Z2ss

 

LISTEN(Portugalia), debutul în lungmetraj al regizoarei portugheze Ana Rocha, premiat în 2020 la Festivalul de Film de la Veneția, spune povestea Belei și a lui Jota, ce trăiesc într-o suburbie din Londra și se confruntă cu dificultăți serioase atunci când serviciile sociale pun întrebări legate de siguranța celor trei copii ai lor. Surzenia fiicei de 7 ani declanșează un proces în sistem care pare să nu se mai oprească.

 

Trailer: https://youtu.be/hR7jyodiFQM

 

Pe lângă proiecțiile de film, Pelicula propune publicului din București o experiență ibero-americană completă, asemanătoare unei vacanțe ALL INCLUSIVE în țările din spațiul latin, adăugând în conținut, ca în fiecare an, evenimente tematice (mini-concerte de muzică tradițională, expoziții, reprezentații de dans, discuții despre experiențele din America Latină și/sau spațiul iberic, workshopuri pentru copii).

Programul complet al festivalului va fi disponibil în curând pe site-ul www.peliculafiesta.ro și pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achiziționate de pe eventbook.ro, la finalul acestei luni.

 

Pentru vizionarile online, biletele pot fi achiziționate direct de pe platforma Cinesquare între 13 și 19 septembrie.

 

¡Hasta pronto!

 

 

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA

 

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021

Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei

Susținut de: Saha, Ethras, Cinesquare, Bad Unicorn

Parteneri Instituționali: Institutul Francez,  Institutul Cervantes, Ambasada Peru, Ambasada Chile, Ambasada Mexic, Ambasada Columbiei din Polonia.

_________________________________________________

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/PeliculaLAFE
Pagina de instagram: @peliculalafe
Adresa de e-mail: peliculalafe@gmail.com

Website: www.peliculafiesta.ro