Cine îi învață pe copiii nostri?
17 September 2019
IClasa – Consilierea psihologică a copiilor
23 September 2019

A fi profesor în Danemarca nu este o incertidutine hamletiană

Thomas Wegener Friis este istoric și profesor asociat la Centrul de Studii privind Războiul Rece din cadrul Universității de Sud din Danemarca. A predat la Universitatea Uppsala din Suedia și a fost profesor invitat la mai multe universități cunoscute ale lumii:  Bar Ilan University din Ramat Gan, Israel sau Christian Albrecht din Kiel, Germania. 

Este membru al comitetului de conducere al Asociației Internaționale de Istorie a Intelligence și membru în Comitetul Stiințific al Forumului de Securitate de la Zagreb. Editează cărți de specialitate și consiliază echipe de doctoranzi.. Acesta a venit la București în zilele de 9-10 septembrie 2019. Profesorul Thomas Wegener Friis a vorbit în exclusivitate pentru IClasa despre sistemul de învățământ superior danez și despre raportul acestuia cu învățământul european. Am remarcat că a fi profesor în Danemarca secolului XXI nu este o incertidutine hamletiană. A fi profesor în Danemarca înseamnă să-ți urmezi vocația și să te dedici cu pasiune, cercetării universitare și studenților tăi, potențialii profesori ai generațiilor care vor veni să descopere științele și societatea.

foto 1 – Profesorul Thomas Wegener Friis în vizită la Redacția Teatru radiofonic a Radio România

foto 2 – Profesorul Thomas Wegener Friis însoțit de prof. univ.dr. Dana Popescu-Jourdy de la Universitatea Lumière Lyon 2, Franța (stânga) și prof.univ.dr. Hedwig Wagner de la Universitatea Europeană din Flensburg, Germania (dreapta).

Mirela Nicolae