AUDIO – Ana Ularu la Festivalul Internaţional de Film Buzău
7 July 2017
Toamna începe în pași de dans. Bucharest International Dance Film Festival ediția a III-a debutează pe 7 septembrie!
9 July 2017

Actrita Giliola Motoi ne-a parasit. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Teatrul Național „I.L.Caragiale” se desparte de o cunoscută actriță: GILIOLA MOTOI a încetat din viață la numai 47 de ani. Familia teatrului este mai săracă, noi suntem mai singuri și mai triști. A fost Veronica Micle, a fost Mița Protopopescu, Filomela sau Coralia, însă pentru noi toți a fost și va fi Giliola Motoi, o actriță de o mare sensibilitate și cu un farmec aparte, ale cărei interpretări vor rămâne vii multă vreme de-acum înainte. 


A debutat pe scena Teatrului “Maria Filotti” din  Brăila în 1988, unde vreme de 8 ani a interpretat numeroase roluri, de laInocenta din „Gimnastică sentimentală” de Vasile Voiculescu, la Vanda din „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu și până la Ana Cristi din piesa cu același titlu de Eugene O’Neill, personaje variate tipologic, cărora le-a dăruit din farmecul și dragostea ei pentru scenă.  Pentru rolul Magda Minu din piesa „Ultima oră” de Mihail Sebastian – în adaptarea şi regia lui George Motoi, a primit Premiul Naţional de Interpretare „Elvira Godeanu”, acordat de Asociaţia Umoriştilor din România (A.U.R).

 
Începând din 1996 a fost actrița Teatrului Național din București, unde spectatorii au aplaudat-o într-o nouă serie de  roluri  reliefate cu temperament și cu un șarm aparte, dintre care amintim Gaby din „Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia Anca Ovanez Doroşenco, Veronica Micle – „Dulcea mea doamnă, Eminul meu iubit”, adaptarea şi regia George Motoi, Coralia – „Generaţia de sacrificiu” de I. Valjan, regia Dinu Cernescu, ultimele ei apariții pe scena TNB fiind într-un spectacol cu mare priză la public,  „Cinci femei de tranziţie” de Rodica Popescu Bitănescu, unde interpreta Profesoara

La doi ani de la dispariția celui ce i-a fost profesor și partener nu numai de scenă dar și de viață, drumul Giliolei printre stele  se îndreaptă către o dorită regăsire. Despărțirea de inegalabilul ei partener de suflet a cântărit prea greu și inima i-a cedat ieri, 7 iulie 2017.


Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sf. Maria, luni, 10 iulie, de la ora 11.00, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfânta Vineri, în aceeași zi, de la ora 12.00.

Dumnezeu să o aibă în pază și s-o odihnească în pace!

Colegii din Teatrul Național ”I.L.Caragiale”