Ministerul Culturii a transmis către DIICOT Iași o solicitare privind măsurile luate împotriva managerului Operei Naționale Române din Iași, Beatrice Rancea
14 July 2021
Start EUROPAfest 2021 ! 9 zile de jazz autentic
14 July 2021

APEL PENTRU ARTIȘTI | JOCURILE FRANCOFONIEI 2022

TERMEN LIMITĂ: 15 AUGUST 2021

Ministerul Culturii lansează un apel de selecție în vederea constituirii delegației de artiști care va reprezenta România la cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei, organizate în perioada 19-28 august 2022, la Kinshasa, Republica Democrată Congo, de către Organizația Internațională a Francofoniei (OIF). 

Jocurile Francofoniei este o competiție culturală și sportivă de anvergură, care se adresează artiștilor români cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din următoarele discipline culturale: artă stradală (hip-hop, jonglerie, marionete gigant), arte vizuale (pictură, sculptură/instalație, fotografie), creație și interpretare muzicală, povești și povestitori, dans, literatură și creație digitală.

Competiția încurajează apariția tinerelor talente artistice francofone pe scena artistică internațională, prin evidențierea și punerea lor în valoare. De asemenea, Jocurile promovează originalitatea culturilor francofone în toată diversitatea lor și susțin dezvoltarea schimburilor artistice între țările francofone.

Candidaturile se transmit doar online, prin [http://www.wetransfer.com,]www.wetransfer.com, la adresa de email JocurileFrancofoniei2022@cultura.ro, într-un singur email cu titlul „Jocurile Francofoniei 2022”, până la data de 15 august.

Mai multe detalii privind înscrierea și documentele necesare acesteia: http://www.cultura.ro/apel-pentru-artisti-jocurile-francofoniei-2022-termen-limita-15-august-2021