Corp, veșmânt, suflet
26 September 2019
De la mănăstire domnească, la Palat al pionierilor
10 October 2019

ArtSafari la București

Pavilionul de Artă București — Art Safari și-a deschis porţile pentru cea de-a șasea ediţie, în perioada 27 sept. – 6 oct. 2019, într-o clădire-monument – Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității. Pavilionul de Artă București — Art Safari nu este doar un târg de artă. Acest amplu eveniment este dedicat artei din România, dar și artei internaționale. Manifestarea, care are și un pronunțat caracter educativ este susținut de Primăria Municipiului București, prin Expo Arte.

Art Safari București 2019 este gândit sub forma unui muzeu temporar, care găzduiește, în urma unor alegeri riguroase, pe o suprafață de circa 10.000 mp, cea mai mare expoziție dedicată pictorului Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani (colaborarea cu muzeele din București și din țară, și cea cu colecționarii de artă a făcut posibilă această extraordinară realizare), o expoziție de sculptură de la 1800 până în 2019 (intitulată Republika și curatoriată de Călin Dan, istoric de artă și manager MNAC), o expoziție dedicată artei supercontemporane (curator Mihai Zgondoiu) și nu în ultimul rând, o prezentare a artei contemporane chineze. Arhitectura celor 4 expoziții este semnată de arhitectul Attila Kim, printre altele și comisarul României la Bienala de Veneția.

În cea mai nouă ediție a emisiunii ”Amintiri cu și despre artiști plastici” vorbim cu istoricul de artă Călin Dan despre expoziția ”Republika” și cu arhitectul Atilla Kim despre ”scenografia” expozițiilor.

Realizator Roxana Păsculescu