În cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL, Georgeta Filitti prezintă conferinţa cu tema “Ion Ghica, un ctitor al teatrului românesc”
11 February 2017
In memoriam Radu Gabrea
11 February 2017

Asociația Control N și Teatrul Odeon au plăcerea de a prezenta spectacolul DORIAN

Regia și coregrafia: Oana Răsuceanu

Video: Iulia Rugină, Dan Adrian Ionescu, Mizdan, Adrian Câmpean

Muzica: Mihai Dobre

Decor: Dan Adrian Ionescu

Producător: Ana Agopian

Cu: George Albert Costea

După producția spectacolului Telefonul din colțul străzii (parte a modulului educațional cu același titlu, dedicat liceenilor din București), Control N propune iubitorilor de dans contemporan un nou proiect care să îi transpună într-o lume puternic senzorială și poetică, dintr-un București aflat într-un moment iminent apocaliptic.

Într-un context în care dansul contemporan are din ce în ce mai multă vizibilitate în peisajul artistic din România, spectacolul Dorian este realizat de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor-dansator (George Albert Costea), prin îmbinarea dansului contemporan cu proiecții multimedia.

Dorian se construiește plecând de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. Dorian trăiește în București și mai are 24 de ore până când patul, masa, scaunele, televizorul și restul obiectelor din apartamentul lui nu vor mai exista. Dorian află vestea de la știri și decide să petreacă ultimele 24 de ore la el acasă, singur, așa cum își trăise și până acum viața de zi cu zi. Spectacolul este construit pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecții multimedia. Jocul creat între mișcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului și imaginile surprinse în proiecțiile video va duce către descoperirea trecutului și prezentului din viața lui Dorian.

Conceptul, regia și coregrafia spectacolului sunt semnate de Oana Răsuceanu. Cu o activitate intensă ca scenarist de film, Oana a absolvit în 2007 un Master în Artă Coregrafică în cadrul UNATC și de atunci a derulat o serie de proiecte în zona teatrului și dansului, ca scenarist/dramaturg, regizor și coregraf. Printre spectacolele realizate de ea se află Telefonul din colțul străzii (spectacol de teatru-dans, după texte de Cristian Popescu), Dear Diary (spectacol de dans, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din București), cât și o serie de spectacole pentru copii.

Spectacolul a fost prezentat anul trecut la teatrul UNTEATRU și a fost itinerat în Timișoara, Craiova și Ploiești.

Prima reprezentație la Teatrul Odeon va avea loc miercuri, 22 februarie, de la ora 19.30, la Sala Studio.

Prețul biletelor: 21,20 lei și 12, 72 lei

Durata: 1 h