Doliu la Academia Română. Președintele Academiei Române, acad. Ionel-Valentin Vlad, a plecat dintre noi
24 December 2017
Cele mai mari realizări și descoperiri științifice ale anului 2017
28 December 2017

AUDIO Scurt interviu cu Ionel Valentin Vlad, fostul președinte al Academiei Române – eveniment dedicat (în anul 2015), zilei Academiei Române, la 149 de ani de la înființare.

Ionel Valentin Vlad, fostul președinte al Academiei Române, prezenta în 2015 “o informare retrospectivă asupra activității instituției de-a lungul unui secol și jumătate de istorie, precum și asupra principalelor coordonate strategice de viitor, în acord cu misiunea sa fundamentală de supremă instituție de cultură și știință a României”.

“Înființată pentru cultivarea limbii române, pentru studierea istoriei naționale, a științelor și artelor, Academia Română a promovat continuu cultura națională în înțelesul ei cel mai larg. Într-o lume care tinde să se globalizeze, o academie națională europeană, așa cum este Academia Română, are astăzi o misiune urgentă și de mare responsabilitate: să medieze corect între tendința integrării, mondializării și identitatea națională. Rolul ei predominant este fără îndoială acela de a apăra identitatea culturală a țării, adică valorile ei spirituale profunde, irepetabile, ținând cont și de tendințele actuale ale dezvoltării umanității”, declara, la evenimentul dedicat (în anul 2015), Zilei Academiei Române, la 149 de ani de la înființare, acad. Ionel Valentin Vlad.

interviu de Madalina Corina Diaconu