AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Noi întamplări cu Mary Poppins de Pamela Travers
9 May 2020
Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu celebrează Ziua Europei online:7 spectacole și alte 32 de evenimente programate online, până în data de 17 mai
9 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Cele douăsprezece fete de împărat și palatul fermecat de Petre Ispirescu

 Povestile lui P.Ispirescu, cu tonul lor naiv, glumet, epic, trist si bogat in acelasi timp, sunt povesti de cele mai multe ori surprinzatoare.

Ispirescu nu scrie povestea ci o traieste. Exact ca in viata.

Personajele  care par a nu avea nimic in comun, (baiatul sarac si fata de imparat)  sunt aduse laolalta, impletindu-si destinul, filmic, treapa cu treapta, cu migala, intelepciune si curaj, pentru ca povestea sa se implineasca.

“Cele douasprezece fete de imparat si palatul fermecat”este o poveste despre sperantele vagi care pot deveni certitudini, despre indrazneala de a crede in fortele proprii, despre inteligenta, perseverenta si iubire.

Adaptarea radiofonică și regia artistică: Ilinca Stihi. În distribuție: Alexandrina Halic, Voicu Hetel, Vera Linguraru, Mihai Verbițchi, Cristian Crețu, Cristian Irimia, Juliana Draghici, Camelia Andriță, Maria Țăran, Daniel Tudorică. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Mădălin Cristescu. Regia tehnică: Mihnea Chelaru. Redactor: Crenguța Manea.

http://www.eteatru.ro/#art/cele-douasprezece-fete-de-imparat-i-palatul-cel-fermecat-de-mihai-ispirescu/1722681