Actrița Oana Pellea: “E un mare timp de regăsire, de învățare, de reașezare a fiecăruia dintre noi”
17 April 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Sherlock Holmes şi diamantul albastru de Arthur Conan Doyle
18 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Cenuşăreasa de Charles Perrault

Tema tinerei fete care se afla intr-o situatie nefericita, de profunda nedreptate, dar a carei viata se schimba in urma unor evenimente extraordinare primind recunoastere si rasplata la finalul povestii,   apare inca din antichitate si  a influentat cultura populara in intreaga lume.

La baza versiunii publicate de Charles Perrault in 1697, a existat o alta versiune, aparent, cea mai veche din Europa, intitulata “Pisica cenusareasa” a culegatorului Italian de basme, Giambattista Basile din 1635, versiune preluata si prelucrata mai tarziu si de fratii Grimm.

“Cenusareasa” lui Charles Perrault, (in care acesta introduce elemente surpriza – “dovleacul”, “zana cea buna”, si “pantofii de stica”) este versiunea cea mai apreciata si cunoscuta de public, editori, scenaristi. Walt Disney in filmul sau de desen animat din 1949, cu acelasi titlu”Cenusareasa”, alegea tot povestea lui Perrault.

 “Cenusareasa” este un personaj de care ne lasam cuceriti inca de la inceputul povestii, un personaj care a incantat si va incanta generatii intregi, intr-o poveste despre adevar, curaj si speranta.

Traducerea şi adaptarea radiofonică: Maria Ioana Vasiloiu. Regia artistică: Leonard Popovici. În distribuţie: Maria Dinulescu, Mihai Niculescu, Ruxandra Sireteanu, Roxana Joiţa, Irina Movilă, Răzvan Popa. Regia tehnică: Mihnea Chelaru Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Înregistrare din 2002.

http://www.eteatru.ro/#art/cenusareasa-de-charles-perrault/1722691