AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Zâna zorilor de Ioan Slavici
4 May 2020
PORTRET: Audrey Hepburn – simbol al eleganţei şi graţiei, una dintre cele mai frumoase actriţe din istorie
4 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Gulliver în ţara uriaşilor de Jonathan Swift

Romanul “Calatoriile lui Guliver”(1726), cu titlul complet “Calatoriile in mai multe tari indepartate ale lumii”, este o satira la adresa societatii engleze a acelor vremuri si cuprinde patru calatorii: “Guliver in tara piticilor, Guliver in tara uriasilor, Guliver pe insula zburatoare si Guliver in tara cailor”(versiunea completa a romanului apare in 1736).

“Tara uriasilor “ intalnita in partea a doua a calatoriei, il surprinde in mod placut pe Guliver.  Desi locuitorii ei par inspaimantatori (au 22 de metri inaltime), acestia sunt oameni luminati si rationali. Tara e guvernata de un rege pacifist pe care razboaiele din Europa il ingrozesc. Sub nici o forma nu vrea sa introduca in propria tara, guvernata de “libertate si bunastare”, praful de pusca, pustile si tunurile. Spre deosebire de “Lilliput”, “Brobdingnag” este tara pe care oricine    si-ar dori sa o cunoasca.

Dramatizare de Ina Sterescu. Regia artistică: Vasile Manta. În distribuţie: Florin Zamfirescu, Corina Dragomir, Cătălina Mustaţă, Petre Moraru, Oltiţa Chirilă, Mihai Niculescu. Regia tehnică: Mihnea Chelaru. Regia muzicală: George Marcu. Regia de studio: Janina Dicu. Redactor şi producător: Sanda Socoliuc. Producţie din anul 2006.

http://www.eteatru.ro/#art/gulliver-in-tara-uriasilor-de-jonathan-swift/1722921