Astra Film Online – Filme Premiate
21 April 2020
Festivalul Internațional Shakespeare, home edition
22 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Harap Alb de Ion Creangă

Povestea “Harap Alb”, este un spectacol de maretie simpla unde faptele alearga singure neistovite. Este un spectacol pe care Creanga si lumea  lui, il dau fara intrerupere, prin personaje poznase, cu un vocabular jucaus si fraze sugubete, in care rasul devine o petrecere la adresa limitelor oamenilor, fara a denunta vicii sau defecte. Eroii lui Creanga sunt fapturi zdravene, uriase (“Ochila” are in frunte un ochi” cat sita”) si provin dintru-un mediu sanatos, de nealterat.(lumea satului).  Prin povestea “Harap Alb”, autorul, se adreseaza in egala masura copiilor si maturilor, propunand, starea de bine ca pe o solutie de viata.

Povestea s-a bucurat de imaginatia si talentul regizorului Ion Popescu Gopo, care in 1965, o adapteaza pentru cinema, regizand filmul “De-as fi Harap Alb”, cu Florin Piersic in rolul titularului erou.

Dramatizarea: Mariela Oţoiu. În distribuţie: Ionuţ Kivu, Dan Condurache, Tatiana Iekel, Ştefan Radof, George Ivaşcu, Valentin Uritescu, Mihai Niculescu, Radu Amzulescu, George Grigore, Romeo Stavăr, Petre Lupu, Mircea Constantinescu, Violeta Berbiuc, Constantin Cojocaru, Paula Niculiţă, Oana Răsuceanu, Anne Marie Ziegler, Gheorghe Pufulete. Redactor şi producător: Irina Soare. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Coloana sonoră şi regia artistică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 2003.

http://www.eteatru.ro/#art/harap-alb-de-ion-creanga/1722941