BIS Teatru demarează campania IZOLART
4 April 2020
Teatrul Național Radiofonic prezintă în premieră absolută: SANDU TUDOR – Floarea de Foc a Rugului Aprins
6 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Hoinarul de Maurice Baring

Om de litere si ofiter in Royal Air Force, Maurice Baring s-a distins in cariera sa literara prin doua subiecte predilecte: Rusia si basmele. Nascut la Londra in 1874, Baring a avut prilejul de a calatori in Rusia in 1913, iar de aici, a aparut o pasiune si un interes deosebit si s-au nascut astfel nenumarate carti si esee despre cultura, literatura si istoria Rusei. Totusi, ce dainuie si astazi din bibliografia autorului britanic sunt basmele sale.

Basmul “Hoinarul” a fost publicat in 1910 in colectia “The Glass Mender and Other Stories”. Este povestea unui hoirnar batut de soarta si a unei printese milostive, in care aparentele insala iar magia se manifesta in cele mai neasteptate moduri.

Traducerea şi dramatizarea radiofonică: Adina Bardaş. Regia artistică: Cezarina Udrescu. În distribuţie: Ada Condeescu, Vlad Zamfirescu, Simona Popescu, Ioana Calotă, Anda Caropol, Constantin Cojocaru, Ada Navrot, Raluca Jugănaru, Anne Marie Ziegler, Amalia Ciolan, Lucian Ifrim, Violeta Berbiuc, Ion Gheorghe Arcudeanu. Redactor şi producător: Irina Soare. Regia de montaj: Mirela Anton. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu.

http://www.eteatru.ro/#art/hoinarul-de-maurice-baring/1727531