AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Sarea în bucate de Petre Ispirescu
29 April 2020
Festivalul Internațional Shakespeare, home edition continuă până duminică, 3 mai
29 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Klaus cel mic și Klaus cel Mare de Hans Christian Andersen

H.C.Andersen a trait in si printre povesti din copilarie. In micul sau teatru de jucarie, alaturi de papusile din lemn folosite drept actori, recita din piesele lui Shakespeare pe care le stia integral. Autorul care a cosiderat ca si-a scris biografia prin povestea “Ratusca cea urata”, nu va putea fi niciodata despartit de ideea de poveste. Andersen este povestea insasi. Din acest motiv ziua de nastere a  lui Andersen este sarbatorita in fiecare an, pe 2 aprilie, ca fiind Ziua Internationala a Cartii pentru Copii.

“Klaus cel mic si Klaus cel mare” este o poveste publicata in primul volum al “Povestilor pentru copii”, alaturi de “Amnarul”, “Printesa si bobul de mazare” si “Florile micutei Ida”, in 1835. Inspirata din basmul popular nordic “Peter cel mic si Peter cel mare”, povestea lui Andersen ne poarta pe un drum initiatic, pe cararile intortochiate ale vietii personajelor, pentru ca in final, odata cu ispasirea greselilor, sa vedem cu usurinta drumul cel bun.

Scenariul radiofonic: Felicia Pinte. Traducerea: Alexandru Philippide. Regia artistică: Gavriil Pinte. În distribuţie: Dora Dumitrescu, Vasile Toma, Dan Aştilean, Cătălin Mareş, Violeta Berbiuc, Constantin Lupescu şi Gavriil Pinte. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Iulian Iancu. Redactor şi producător : Irina Soare.

http://www.eteatru.ro/#art/klaus-cel-mic-si-klaus-cel-mare-de-hans-christian-andersen/1723001