AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Degeţica de Hans Christian Andersen
27 April 2020
Astra Film Online – Un Program Extraordinar De Filme Premiate
27 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Muck cel mic de Wilhelm Hauff

Sursa: RADOR

Poet si prozator romantic, cu un doctorat in teologie, Wilhelm Hauff a renuntat la cariera de preot alegand filologia, adevarata sa vocatie. Inconjurat in copilarie, in biblioteca bunicului, de romane cavaleresti, romane istorice dar si de povesti, Wilhelm Hauff s-a lasat sedus de basmele populare autohtone si orientale.                                         

Wilhelm Hauff a cutezat sa patrunda, nu fara success, in mai toate genurile literare, lasandu-ne o opera impresionanta prin volum si diversitate dar si prin maturitatea continutului si frumusetea formei. Intreaga sa creatie este plina de voie buna, pigmentata cu umor si strabatuta de o nesecata fantezie.

Povestea “Muck cel mic” face parte din ciclul “Caravana” si este inspirata din magia taramurilor orientale (1001 de nopti).

Muck alaturi de  prietenii lui magici, condurii si toiagul, cunoaste pe rand nedreptatea, dezamagirea, singuratatea dar in final dobandeste cel mai frumos dar pe care viata il ofera numai celor alesi, intelepciunea.

Dramatizarea şi regia artistică: Titel Constantinescu. În distribuţie: Silvia Chicoş, Gheorghe Trestian, Paul Sava, Horia Căciulescu, Genoveva Preda, Sandu Sticlaru, Petru Asan, Dem Savu, Petrică Popa. Regia muzicală: Timuş Alexandrescu. Înregistrare din anul 1965.

http://www.eteatru.ro/#art/muck-cel-mic-de-wilhelm-hauff/1723081