CÂNTĂREAȚA CHEALĂ, de Eugène Ionesco la Teatrul Maghiar de Stat Cluj
8 May 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Cele douăsprezece fete de împărat și palatul fermecat de Petre Ispirescu
9 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Noi întamplări cu Mary Poppins de Pamela Travers

Unul dintre cele mai cunoscute personaje de fictiune, bona cu puteri magice “Mary Poppins” a fost creata de autoarea australiano-britanica Pamela Travers. Mare admiratoare a lui J.M. Barrie, autorul lui “Peter Pan”,  Pamela Travers si-a inceput cariera literara cu un volum de poezii, publicate cand aceasta era inca adolescenta.

 Personajul “Mary Poppins” a fost creat de Travers in copilarie pentru  a-si distra surorile si era inspirat de o matusa de-a sa, din Sidney, care avea grija de ele. Primul roman din serie a aparut in 1934,  a avut un succes deosebit si a motivat-o pe Travers sa reia aventura cu indragitul personaj in alte 7 carti, ultimul volum aparand in 1988.

“Mary Poppins” a atins o popularite extraordinara dupa ecranizarea facuta de Studiourile Disney in 1964, cu Julie Andrews in rolul titularei bone, realizat dupa ani intregi in care insusi Walt Disney a incercat sa o convinga pe Pamela Travers sa accepte ca romanul ei sa fie ecranizat.

Dramatizarea: Alexandrina Halic. Traducerea: Ana Canarache. Regia artistică: Titel Constantinescu. În distribuţie: Alexandrina Halic, Rodica Tapalagă, Mirela Gorea, Adela Mărculescu, Nicolae Pomoje, Florian Pittiş, Adriana Trandafir, Boris Petroff, Gheorghe Pufulete. Regia muzicală: Romeo Chelaru. Regia tehnică: ing. Luiza Mateescu. Înregistrare din anul 1992.

http://www.eteatru.ro/#art/noi-intamplari-cu-mary-poppins-de-pamela-travers/1723151