DramaZOOM – Ateliere online de dramatizare pentru liceeni
29 April 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Cei trei muşchetari de Alexandre Dumas
1 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Prinţesa Curcubeu de Maurice Baring

Om de litere si ofiter in Royal Air Force, Maurice Baring s-a distins in cariera sa literara prin doua subiecte predilecte: Rusia si basmele. Nascut la Londra in 1874, Baring a avut prilejul de a calatori in Rusia in 1913, iar de aici, a aparut o pasiune si un interes deosebit si s-au nascut astfel nenumarate carti si esee despre cultura, literatura si istoria Rusei. Totusi, ce dainuie si astazi din bibliografia autorului britanic sunt basmele sale.

Povestea “Printesa curcubeu” a fost publicata in 1910 in colectia “The Glass Mender and Other Stories”. Este o poveste despre drumul sinuos parcurs in cautarea sufletului pereche, o poveste despre perseverenta, iubire si nemurire.

Traducerea şi dramatizarea: Adina Bardaş. Regia artistică: Vasile Manta. În distribuţie: Delia Nartea, Cristian Iacob, Adela Mărculescu, Victor Rebengiuc, Rodica Mandache, Cătălina Mustaţă, Liliana Pană, Mihai Niculescu, Eugen Cristea, Ionuţ Kivu, Violeta Berbiuc, Mircea Constantinescu, Ion Gheorghe Arcudeanu. Muzica şi regia muzicală: George Marcu. Regia de montaj: Bogdan Golovei. Regia de studio: Janina Dicu. Redactor şi coordonator de proiect: Irina Soare. Înregistrare din anul 2017.

http://www.eteatru.ro/#art/printesa-curcubeu-de-maurice-baring/1727571