PARTENER RRC – Astronautul Dumitru Prunariu, academicianul Nicolae Zamfir, atleta Doina Melinte – printre personalitățile ce au onorat deschiderea anului școlar la Liceul Teoretic Naţional
11 September 2017
AUDIO Ultima zi de propuneri pentru Premiile Constantin Brâncoveanu
13 September 2017

Născut în România – Invitat: psihanalista Lavinia Bârlogeanu

Născut în România, marţi, 12.09.2017 RRC 15.00-15.30,  realizator Valentin Protopopescu

Lavinia Bârlogeanu este absolventă a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, doctor în Şiintele Educaţiei. Actualmente, este conferenţiar la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei.  În perioada 2002-2003 face studii postdoctorale în semiostilistică şi antropologie culturală la Universitatea Paris 4 Sorbona şi la Universitatea Paris 5 „Rene Descartes”. Din 2003 este cercetător asociat la Laboratorul Langues – Musiques – Societes, o unitate mixtă de cercetare a Universităţii Paris 5 şi a Centrului Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Franţa.

A coordonat mai multe proiecte internaţionale de cercetare. În 2001 a publicat volumul Psihopedagogia artei la Editura Polirom. Au urmat studiile Antropologie sub semnul valorii (2004, Editura Trei) şi Strategii identitare şi interculturalitate în spaţiul românesc (2005, Editura Humanitas).

A coordonat mai multe volume internaţionale publicate la Editura Humanitas şi la Editura Universităţii din Bucureşti (2005, 2007). A publicat studii şi articole în reviste internaţionale şi în volume apărute la prestigioase edituri din Franţa, Germania şi Canada. Între alte titluri, din opera sa putem invoca romanul Arrhetonul (Nemira, 2012), cartea de eseuri Jung îndrăgostit de suflet (Nemira, 2013) şi monografia jungiană Diavolul în viziuni, poveşti şi vise (Nemira, 2014).

Poze ale invitatului, cărţi ale autorului, link you tube spre discursul invitatului la o lansare de carte:  https://www.youtube.com/watch?v=xe7qtVwogaY.