Filmul de artă – „Toți oamenii președintelui“
13 March 2018
Începe One World Romania 11!
13 March 2018

Bătălii, Regi și Elefanți

18 martie la Frilensar

Bătălii, Regi și Elefanți vorbește într-o manieră experimentală de condiția actorului din punct de vedere al creației artistice. Spectacolul explorează zona condiției artistului modern și a căutărilor din interiorul muncii sale care se confundă de multe ori cu frământările psihologice ale omului care se află în spatele artistului.
Acest spectacol are două direcții: una pornită de la răspunsurile artiștilor implicați în proiect la întrebarea Cine ești? și a doua dată de asemănările cu realitatea imediată identificate în povestea lui Michelangelo din cartea Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți scrisă de Mathias Enard la nivelul condiției artistului.
Bătălii, regi și elefanți pornește de la un moment zero al actorilor Ovidiu Cosovanu și Tiberiu Enache fiind construit ca o căutare a propriilor identități. Spectacolul are mai multe rame date de descoperirile protagoniștilor folosindu-se în multe momente de mecanismul teatru în teatru ceea ce-i permite să trateze subiecte de natură socio-politică sau personală într-o manieră dinamică. De asemenea, ritmul spectacolului este dat de modalitățile de expresie folosite, sound design-ul, video-mapping-ul și mobilitatea scenografică, având un rol important la nivelul construcției artistice.
Bătălii, regi și elefanți reprezintă primul pas al platformei culturale Frilensăr spre o zonă experimentală punând accentul în principal pe expresie și performance.
Regia, scenografia și textul sunt semnate de Daniel Chirilă, video-mapping-ul de Tiberiu Enache, iar creația muzicală de Ovidiu Cosovanu.
În distribuție îi găsim pe Tiberiu Enache și Ovidiu Cosovanu.