ILUSTRATE DIN CUBA: Palatul Căpitanilor Generali
30 December 2017
ILUSTRATE DIN CUBA: Paseo del Prado
31 December 2017

Bilet de îmbarcare spre… Zărneşti şi mai apoi… către Cuba, la Havana

La poalele Pietrei Craiului, într-un ţinut desprins din basme, veghează de peste 500 de ani un locaş de închinare al românilor din veche aşezare a Zărneştiului. Biserica „Sfântul Nicolae” din oraşul braşovean este una dintre podoabele cele mai însemnate din tezaurul spiritual şi cultural din Ţara Bârsei. Povestea ei şi alte poveşti spuse de  străzile zărneştene vă aşteaptă azi să le ascultaţi.

* * *
La 13,45, ora la care ne pregătim paşaportul pentru călătoria noastră, în jurul lumii, pornim către Cuba, mai precis la Havana. Iar ca punct de reper avem: Paseo del Prado, unul dintre cele mai importante promenade din capitala cubaneză, strada care separă practic Habana Vieja (Havana Veche) de Centro Habana (Centrul Havanei). Aici, veţi întâlni cele mai frumoase maşini de epocă şi clădiri încărcate de istorie, dornice să vă dezvăluie poveştile lor.

* * *
Vă aşteptăm alături de noi, pe 31 decembrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.