Teatrul InDArt isi deschide stagiunea de toamna
5 October 2016
Migrația și islamul radical, subiecte sub lupa filmului documentar, la AFF 2016
5 October 2016

‘Caravana filmului românesc’ ajunge Slatina, la Festivalul de Umor ‘Oltenii &… Restu’ lumii’

În perioada 6 — 9 octombrie 20156 Municipiul Slatina găzduiește cea de-a XXII-a ediție a Festivalului-concurs de Umor ‘Oltenii &… Restu’ lumii’. Programul este bogat și, la fel ca în fiecare an, include celebra vamă oltenească, concerte de muzică ușoară și populară, concursuri de epigramă, interpretare și caricatură, expoziții de pictură și fotografie, toate acestea fiind însoțite de must și bancurile cu și despre olteni.

Programul festivalului va fi completat cu proiecții de filme românești, pentru că și anul acesta, ‘Caravana filmului românesc’, proiect inițiat și derulat de către Asociația CineCultura și MDV Audio Studio, este invitată să prezinte, la Centrul Cultural ‘Eugen Ionescu’ din Slatina, o serie de filme realizat în ultimii ani.

Proiecțiile demarează joi, 6 octombrie, ora 18.00, cu filmul ‘Cel ales’ (regia: Cristian Comeagă), invitatul special fiind protagonistul filmului, Bogdan Stanoevici, care va fi prezent la întâlnirea cu publicul. În următoarele trei seri ale festivalului sunt programate filmele ‘Doar cu buletinul la Paris’, regia Șerban Marinescu, ‘Live’, regia: Vlad Păunescu și ‘Concertul’, regia: Radu Mihăileanu.

Programul va fi completat de filme pentru copii, părinți și bunici, în cadrul unor proiecții speciale care vor avea loc sâmbătă și duminică dimineața, cu începere de la orele 10.00. Sâmbătă, 8 octombrie vor putea fi vizionate filmele ‘Un bulgăre de humă’, regia: Nicolae Mărgineanu și filmul desen animat ‘Uimitoarele aventuri ale Mușchetarilor’, regia: Victor Antonescu, invitat pentru a vorbi despre aceste filme fiind profesorul Mihai Orășanu. Duminică, 9 octombrie vor fi prezentate documentarele ‘Contantin Brâncuși. Coloana sau o lecție despre infinit’ și ‘Maria Tănase’, realizate de Laurențiu Damian, invitat special la aceste proiecții.

Intrarea la toate proiecțiile de film este liberă.

Programul proiecțiilor este următorul:

‘Caravana filmului românesc — Capodopere ale cinematografiei naționale’

Centrul Cultural ‘Eugen Ionescu’

SLATINA, 6 — 9 octombrie 2016

Program:

Joi, 6 octombrie, ora 18.18: CEL ALES

Scenariul și regia: Cristian Comeagă;

Cu: Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu, Olimpia Melinte

Durata: 125 min.

Vineri, 7 octombrie, ora 21.00: DOAR CU BULETINUL LA PARIS

Regia: Șerban Marinescu;

Scenariul: șerban Marinescu, Denis Dinulescu;

Cu: Mircea Diaconu, Dorel Vișan, Răzvan Vasilescu, Adrian Titieni

Durata: 98 min

Sâmbătă, 8 octombrie, ora 10.10: UN BULGĂRE DE HUMĂ

Regia: Nicolae Mărgineanu

Scenariul: Mircea Radu Iacoban

Cu: Dorel Vișan, Adrian Pintea, Marcel Iureș, Carmen Tănase, Maria Ploae

Durata: 84 min.

Sâmbătă, 8 octombrie, ora 11:45: UIMITOARELE AVENTURI ALE MUȘCHETARILOR, desene animate

Scenariul și regia: Victor Antonescu

Cu (voci): Alexandru Ar?inel, Dem Rădulescu, Anda Călugăreanu, Mariana Mihuț

Durata: 83 min.

Sâmbătă, 8 octombrie, ora 20.15: LIVE

Regia: Vlad Păunescu; Scenariul: Mihai Mănescu, Vlad Păunescu

Cu: Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Alexandru Bindea, Valentin Teodosiu,

Durata: 107 min.

Duminică, 9 octombrie, ora 10.10: CONSTANTIN BRÂNCUȘI. COLOANA SAU LECȚIA DESPRE INFINIT

Regia: Laurențiu Damian

Durata: 47 min.

Duminică, 9 octombrie, ora 11.10: MARIA TĂNASE

Regia: Laurențiu Damian

Durata: 45 min.

Duminică, 9 octombrie, ora 20.20: CONCERTUL

Regia: Radu Mihăileanu;

Scenariul: Matthew Robbins, Hector Cabello Reyes, Thierry Degrandi, Alain-Michel Blanc, Radu Mihăileanu

Cu: Aleksey Guskov, Melanie Laurent, Dmitri Nazarov,

Durata: 119 min.

***

Asociația CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro, împreună cu MDV Audio Studio (www.mdvstudio.ro), a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel național, prin cele două secțiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naționale și Cartea și filmul.

În cei patru ani de existență, Caravana filmului românesc a fost în orașele: Ploiești, Constanța, Onești, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalău, Reșița, Corabia, Târgu-Jiu, Slatina, Mediaș, Turda, Giurgiu, Câmpina, Călărași și București, ajungând la un număr de aproximativ 80.000 de spectatori și consemnând 1.700 de referiri în presa locală și națională. În cadrul Caravanei, toate filmele clasice au fost prezentate la o calitate artistică și tehnică de excepție, fiind refăcute ca sunet și imagine.

***

Proiectul este realizat cu sprijinul UCIN — Uniunea Cineaștilor din România și cofinanțat de A.F.C.N. — Administrația Fondului Cultural Național (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării).

La Slatina, proiectul este realizat în parteneriat cu organizatorii festivalului Oltenii & Restu’lumii…: Consiliul Județean Olt Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Local al Municipiului Slatina, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt, Asociația Culturală Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România.

Parteneri media: Cinefan, All About Romanian Cinema — AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă, RoEvents, iFestival.ro, Comunicate de afaceri, Timp Românesc, Prompt Media, Agenția de Carte, Viitorul Ilfovean, Centrul Român pentru Inițiativă Socială, Asociația Cris, Grădinițe București, Calendarul Copiilor, SuntParinte.ro, Intuitext

Website: www.caravanafilm.ro