In jurul lumii cu National Geographic: Meduzele – înfiorătoare, gelatinoase, fără creier, superbe
5 October 2018
Un nou număr SAVANTGARDE!
8 October 2018

Casa viitorului îți învață obiceiurile

Industrializarea și tehnologia au adus în viața noastră o sumedenie de facilități care  au condus la o mai bună calitate a vieții: electricitatea, apa curentă, încălzirea centrală. Sunt  facilități incontestabile cu care ne-am obișnuit și care au intrat în firescul de zi cu zi. Cine își mai poate imagina cum ar arăta viața noastră fără electricitate, care face posibilă magia luminii când apăsăm pe un buton? Tehnologia zilelor noastre nu doar că face acest lucru posibil, dar becul se poate aprinde fără să mai apăsăm pe acest buton.

Lucrurile sunt simple și complicate în același timp, un sistem de senzori și programe de computer asociate dispozitivelor electrice din casă învță obiceiurile celor care o locuiesc și funcționează conform acestor habitudini. Așa face  casa inteligentă a cărui sistem este pus la punct de echipa unei companii private din Cluj Napoca.

Casa inteligentă proiectată la Cluj, a fost prezentată în cadrul evenimentului  IMWorld, ”Internet & Mobile World”, în zilele de 3-4 octobrie la Romexpo.

”Internet & Mobile World” este o expo-conferință cu soluții digitale pentru mediul de business aflată la ediția a 7-a. Anul acesta la Romexpo au fost prezenți  140 de expozanți cu peste 2700 de soluții digitale; 25 de industrii și 5000 de companii reprezentate la toate nivelurile, 9000 de participanți cu profil de business.

”Internet & Mobile World” este o expo-conferință de soluții digitale dedicate business-ului. Timp de 2 zile pe cele 7 scene ale evenimentului s-au derulat 147 de prelegeri ale unor speak-eri locali și internaționali.

Interviu cu Andrei Bogdan coordonatorul echipei de dezvoltare a casei inteligente Viki.

Realizator Mihaela Ghiță