Peste 50 de documentare la Docuart Fest 6
14 September 2017
Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI: Viaţa e vis de Calderon de la Barca
14 September 2017

„Casting pe Broadway” și „Tu alegi” – spectacole în avanpremieră la Teatrul Nottara – Eveniment aniversar al școlii de teatru TeenMedia Academy

Luna septembrie adaugă încă un an pe harta experiențelor excepționale trăite pe scena unui teatru de către oameni obișnuiți cu suflete de actori. Cu ocazia aniversării de opt ani, școala de actorie TeenMedia Academy va prezenta în avanpremieră două dintre cele mai mari producții realizate vreodată cu actori neprofesioniști – spectacolul muzical „Casting pe Broadway” și drama psihologică „Tu alegi”. Evenimentele vor fi găzduite de Teatrul Nottara – sala Horia Lovinescu, pe 18 și 19 septembrie, de la ora 20:00.

Fiecare aniversare înseamnă o celebrare a teatrului și reprezintă o nouă provocare artistică pentru cursanți. Anul acesta, TeenMedia Academy va prezenta în premieră cea mai mare producție realizată vreodată de o școală de teatru cu actori amatori –  în „Tu alegi” se vor urca pe scenă patruzeci de actori, construind împreună un spectacol impresionant din toate punctele de vedere. De asemenea, „Casting pe Broadway” se bazează pe o rețetă de succes din showbusiness-ul american și prezintă care sunt principalele calități pe care trebuie să le aibă actorii americani pentru a reuși să se urce pe scenă: actorie, mișcare scenică și voci melodioase.

Fiind una dintre cele mai vechi școli de teatru independente din București, TeenMedia Academy facilitează întâlniri între cursurile de actorie și oameni care sunt în căutarea acelui je ne sais quois care le lipsește la un moment dat din viață. Fiind mai mult decât simple cursuri de teatru sau de dezvoltare personală, experiența TeenMedia le oferă cursanților bucuria jocului, regăsirea copilului din interior, adrenalina scenei și împlinirea de a fi parte dintr-un grup artistic.

Biletele la cele două evenimente pot fi achiziționate de la casieria Teatrului Nottara sau de pe www.bilete.ro.  Mai multe detalii despre școala de actorie TeenMedia Academy găsiți pe www.teenmedia.ro.

Programul aniversării:

Luni, 18 septembrie, ora 20:00

Casting pe Broadway – unul dintre cele mai longevive și apreciate spectacole de pe Broadway

Regia – Cristian Bajora

Adaptare muzicală: Adam S.Q. David

Mișcare scenică: Mariana Gavriciuc

Îndrumare muzicală: Luiza Dan

Distribuție – Bogdan Stroe, Diana Dumbrava, Dana Roman, Alexandru Presler, Bianca Durdui, Dragos Simion, Ana-Maria Sirghi, Gwendoleen Cepraga, Martina Voicu, Delia Sabau, Mariana Gavriciuc, Gratiela Popa, Natalia Russ, Mihai Badoi, Claudiu Popovici, Larissa Sandulescu, Leonard Burada

Pe scenă se mișcă precum un singur corp. Dar fiecare membru din figurația strălucitoare a spectacolului are o poveste unică despre speranță și deznădejde, spusă pe ritmurile vesele ale acestei producții desăvârșite de pe Broadway.

Casting pe Broadway este un spectacol bazat pe viețile și experiențele a sute de dansatori care participă la castinguri cu speranța că vor obține un loc pe scenă. Rămași doar cincisprezece, aceștia se luptă în mișcări de dans pe scena unui teatru din New York sperând că vor impresiona regizorul. Fiind o competiție foarte strânsă, tensiunea dintre participanți crește, dezvăluind evenimentele care le-au modelat deciziile și i-au orientat spre viața de dansatori.

O sărbătoare a eroilor necunoscuți ai teatrului muzical, a dansatorilor din figurație, cei mai dedicați și uneori subapreciați, a celor care susțin actorii principali din spectacol și îi ajută să devină

Marți, 19 septembrie, ora 20:00

Tu alegi – un spectacol fenomen în care vor juca 40 de absolventi ai cursurilor de actorie

Regie: Cristian Bajora

Asistent Regie: Adam S.Q. David

Distribuție –  Nicoleta Birsan, Natalia Russ, Adina Bejgu, Isabelle Toma, Ionuț Gurgu, Robert Ionescu, Magdalena Ichim, Andreea Guțu, George Oprea, Cristina Apostol, Daria Antoni, Luciana Iordache, Valentin Stoica, Diana Popescu, Denisa Irod, Alexandra Ivan, Alexandru Kedei, Bianca Oprea, Bogdan Stroe, Andrei Dobrin, Mădălina Dima, Leonard Burada, Dana Gherase, Alina Șerban, Mihai Bădoi, Martina Voicu, Delia Sabău, Dragoș Simion, Grațiela Popa, Larissa Săndulescu, Diana Dumbravă, Tina Țifescu, Cristian Giuclea, Gwendoleen Cepraga, Dana Roman, Ana-Maria Sirghi, Irina Dindăreanu, Bianca Durdui, Claudiu Popovici

Poți să salvezi o singură persoană. Cine va fi?

Imaginează-ți că te trezești într-o cameră de unde nu poți să ieși, cu alți 39 de oameni, fără să-ți amintești deloc cum ai ajuns acolo și cine sunt cei de lângă tine. La fiecare două minute, cineva moare. La un moment dat vă dați seama că voi împreună, ca grup, puteți să decideți prin vot cine trebuie să moară. Cum veți alege cine va fi următorul eliminat? Și ce se întâmplă atunci când rămâne o singură persoană?

Tu alegi este un spectacol despre limite și umanitate – cum reacționezi atunci când viața îți este pusă în pericol și ce calități fac un om să fie mai bun decât altul în fața morții. O dramă psihologică care vorbește chiar despre esența care ne face să fim umani – cine suntem, ce credem, până unde vom merge ca să ne salvăm propria viață.