Tora Vasilescu: ”Trăiesc așa, ca un pensionar care își face treaba în ritmul lui, dar face doar ce îi spune sufletul”
9 June 2017
AUDIO – Festivalul Pelicam prezintă filme documentare în premieră națională, în prezența invitaților speciali din partea filmelor
10 June 2017

Cea de a XII-aediția Sibiu Fringe Festival se află la marele start

Astăzi, 9 iunie, Sibiu Fringe Festival ridică cortina. Timp de 10 zile, Sibiul devine Capitala Teatrului Independent, iar comedia va fi cea care va lua cu asalt scena teatrului sibian.

Festivalul propune pentru deschidere un spectacol dedicat lui Emil Cioran, care va avea loc la Rășinari. „Exerciții de admirație” este un spectacol eveniment despre copilăria și viața lui Emil Cioran, despre o altă identitate a lui. Un spectacol ce se desfășoară pe străzile din Rășinari, începând cu școala unde a învățat acesta și mergând pe străzile copilăriei filozofului, ajungând la casa în care s-a născut. Un spectacol care își așteaptă publicul vineri, de la 19:00 și sâmbătă, de la 11:00.Un spectacol coordonat de Catalin Grigoras. Distributia: Miky Paicu, Raluca Eremei, Catalin Grigoras, Ioan Alexandru Savu, Călin Mihail Roajdă precum și cursanți ai teatrului Become Sibiu.

Sibiu Fringe Festival este recunoscut și pentru spațiile neconvenționale alese pentru desfășurarea spectacolelor. De exemplu „Cine spală oala de mămăligă” se va desfășura într-o șură din Rășinari, sâmbătă de la ora 19:00, dar și duminică, de la ora 20:30, la Imperium Pub Sibiu. Acest spectacol propune o serie de povestiri cu talc culese direct de la povestașii din Munții Apuseni. Amprenta locurilor din care au fost culese povestirile este păstrată atât în „graiul” în care sunt interpretate textele de actorii Elena Ivanca și Ioan Isaiu, cât și în muzica original compusă și interpretată live la pian și flaut de Edith Toth. Cu alte cuvinte, vă propunem  un spectacol de ”STORYTELLING” 100% românesc.

“Să râdem!… Asta este invitația acestei ediții și tema propusă. #râd, #rezist, #exist!… nu-i frumos? Deranjează? Nu cred!… Deranjează?!… Foarte bine!… Veniți la TEATRU! De pe margine spre centru și invers. Să fiți… FRINGE în hohot sănătos și liber!…” a spus Radu Botar actor al Companiaei de Teatru BECOME Sibiu.

Și pentru a afla „Ce nu-nțeleg ce se întâmplă”, asociația Terraverde de la Craiova ne așteaptă duminică, de la 19:00 la Centru de Tineret Sibiu, str. Nicolae Teclu, nr.41.

Ediția din acest an are ca temă comedia și sub această egidă se vor desfășura până pe 18 iunie numeroasele evenimente.

Biletele au fost puse în vânzare pe tomtix.ro sau sbfringe.ro, dar vor fi disponibile și în locațiile de desfășurare a evenimentelor.