Jean-Christophe Mathias, regizorul documentarului  ”Cod rosu pentru laleaua salbatică” – în studioul emisiunii Ştiinţa în cuvinte potrivite!
11 October 2017
Au inceput inscrierile la Saptamana BEBRAS 2017!
12 October 2017

Celule de biocombustie cu microorganisme fotosintetizante

Sesiunea de Comunicări a Tinerilor Olimpici a ajuns la cea de a IV-a ediție. O dată cu începerea școlii, Centrului pentru Inițierea în Cercetarea Științiifică (CICST) – Alexandru Proca a organizat acest eveniment în cadrul căruia cele 14 echipe de liceeni au prezentat proiectele lor, în fața unui public constituit din cercetători, profesori, jurnaliști, mai mulți decât oricând, interesați de temele prezentate.
CICST – a luat ființă în anul 2012 cu 2 elevi: Alexandru Glonțaru și Ștefan Iov care au cerut consultanță pentru un proiect legat de studiul păianjenilor. De atunci, în fiecare an,  sub îndrumarea domnului Mircea Ignat, peste 10 elevi din licee bucureștene și mai nou și din Piatra Neamț și Focșani, se preocupă de proiecte de cercetare cu care se prezintă la competiții naționale și internaționale din Statele Unite sau Olanda.
Cu proiectul ”Celule de biocombustie cu microorganisme fotosintetizante” Elena Robu, eleva cls a XI Liceul Tudor Vianu, a obținut medalia de aur la competiția națională ROSEF, care reprezintă prima etapă spre marea competiție INTEL-ISEF din Statele Unite de anul viitor.
Interviu cu dr. ing Mircea Ignat, coordonatorul Centrului pentru Inițierea în Cercetarea Științiifică (CICST) și Elena Robu eleva cls a XI Liceul Tudor Vianu
Realizator: Mihaela Ghiță