Performance Situation Room – spațiul în care noile tehnologii media se întâlnesc cu artele performative
8 September 2020
Știința 360 – 9 septembrie 2020
9 September 2020

Ciprian Ciuclea – Arta este o modalitate de cunoaștere a lumii – ep. 3

Arta este o modalitate de cunoaștere a lumii și a propriei interiorități. Un artist implicat social, care este interesat de cum merge societatea și spre ce se îndreaptă ea are nevoie de interdisciplinaritate. Tehnologia a pătruns pe toate palierele de activitate și nu o mai poți ignora și artistul este obligat să intervină cu un filtru critic, afirmă Ciprian Ciuclea invitatul rubricii Dimensiunea Științifică a artei, din această săptămână. 

In prima zi a lunii septembrie la Universitatea Natională de Arte din București Ciprian Ciuclea – artist vizual a primit titlul de doctor in arte vizuale cu titlul Magna cum laude pentru lucrarea cu titlul ”Interpretarea imaginii mediate între știință și estetică”, susținută online, la fel cum a fost înregistrat și interviul în serial, difuzat în această săptămână.  Filonul de inspirație pentru artistul Ciprian Ciuclea în constituie fizica teoretică și astrofizica.

Ciprian Ciuclea (n. 1976 în Timișoara) este artist vizual interesat de proiectele interdisciplinare axate pe trăsăturile conceptuale ale receptării. Temele explorate cu tehnica cercetării artistice sunt inspirate din astrofizică, fizică teoretică, folosind contemplarea și supravegherea mediului în care trăim.

Este președintele Experimental Project, director și fondator al Bienalei Internaționale de Gravură Experimentală  și membru fondator al Societății Române de Oftalmogenetică. Ciprian Ciuclea este doctorand al Universității Naționale de Arte București cu o temă privind interpretarea realității mediate de tehnologie.

Sursa foto www.ciuclea.ro

Interviu cu Ciprian Ciuclea – artist, dr. în arte vizuale

Realizator Mihaela Ghiță