Școala japoneză – partea a doua
10 April 2018
Giganți globali si experți în Internet si tehnologie din toată lumea revin în România pentru cel mai amplu festival dedicat profesionistilor din regiune
11 April 2018

Colegiul Unirea din Focșani la competiția de roboți  FIRST Tech Challenge

Echipa elevilor din Colegiul Unirea din Focșani au ocupat un onorabil loc 10 din cele 90 de echipe participante la concursul First Tech Challenge din București.
FIRST Tech Challenge, cea mai mare competiție de robotică pentru elevi de liceu a avut loc la sfârșitul lunii martie la Sala Polivalentă din Bucrești.
FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) este acronimul unei competiții fondate în 1989 la Manchester pentru a insufla tinerilor participanți interesul pentru știință și tehnologie.
Anul acesta 90 de echipe din 49 de orașe din România, însumând peste 1200 de elevi de liceu  s-au întrecut la finalul a 4 luni, în care au proiectat, construit și programat un robot funcțional aplicând principii ale educatiei STEM – Science, Technology, Engineering, Mathematics.
Programul este adus in Romania cu licenta de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structura ONG din domeniul roboticii si educatiei STEM.

FIRST Tech Challenge Romania este organizat de catre Asociatia Natie Prin Educatie, in parteneriat cu McCann Bucharest si Momentum Romania.

Interviu cu Alexandru Chelmuș elev clasa a IX-a Colegiul Național Unirea din Focșani