Aniversare la ICR: „Memoria Exilului Românesc” 25
6 December 2016
DOCUMENTAR: 75 de ani de la atacul aviației japoneze de la Pearl Harbor
7 December 2016

Conferința ‘Ssst! Noapte bună! Ne vedem la primăvară!’

Ssst! Noapte bună! Ne vedem la primăvară! Muzeul Național de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ și Uninvented Kids vă invită la o nouă serie de întâlniri cu Dodi și Roni sâmbătă, 10 decembrie 2016, începând cu ora 11.00, în Sala Multimedia a Muzeului.

Cercetători ai Muzeului Antipa și păpușile de tip ‘Muppets’ își dau întâlnire cu preșcolarii și micii școlari la conferința intitulată ‘Ssst! Noapte bună! Ne vedem la primăvară!’, pentru a descoperi împreună cum își petrec iarna bursucul, marmota, ariciul și prietenii lor! De mai bine de 3 ani, neînfricații ‘exploratori’ Dodi — ursul polar căruia îi dau viață Ana-Maria Crăciun-Lambruși Monalisa Toncu și Roni, prietenul său vorbăreț, însuflețit de Ana-Maria Cucută — străbat lumea-n lung și-n lat și studiază flora și fauna Planetei. La finalul călătoriilor ei fac echipă cu Alex, o cercetătoare pasionată de la Muzeul Antipa și prezintă împreună informații interesante și curiozități copiilor prezenți.

Daca aveți drum în pădure, umblați pe vârfuri și vorbiți în șoaptă! știți de ce? Pentru a nu-i deranja pe cei care se pregătesc să tragă un pui de somn până la primăvară! Iarna, de regulă prietenoasă cu noi, este aspră în schimb cu prietenii noștri din pădure.

Peste iarnă sursele de hrană se împuținează drastic, zăpada bogată și grea acoperă pământul iar adăpostul oferit de plante, dispare. Dar oare ce fac unele animale în aceste condiții? La această întrebare va răspunde colega noastră Alexandra Florina Popa, care va dialoga cu copiii.

Conferința ‘Ssst! Noapte bună! Ne vedem la primăvară!’ are, de anul acesta, o structură nouă: în prima parte a întâlnirii, copiii vor afla lucruri interesante despre somnoroșii pădurilor, urmând ca, în a doua parte, să-și pună la încercare atenția și memoria printr-o serie de jocuri și ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre.

Taxa de participare este de 15 lei/copil. Adulții beneficiază de intrare gratuită. Înscrierea participanților se poate face în limita a 70 de locuri pe e-mail: info@antipa.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’: www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri: Pipo și Doxi

Parteneri media: MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Orașul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut București, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.