Dimensiunea științifică a artei: Sabina Suru –  Fotografia, dincolo de fotografie. Ep. 3
27 January 2021
Știința 360 – 27 ianuarie 2021: SARS-CoV-2 are capacitatea de a invada celulele nervoase și poate altera fluxul sanguin în sistemul nervos central
27 January 2021

Cu Bună Știință: Noile vaccinuri, punct de cotitură în criza pandemiei

Astazi, de la ora 19,00, Bucharest Science Festival organizeaza online conferinta ” Cu Bună Știință: Noile vaccinuri, punct de cotitură în criza pandemiei ( https://business.facebook.com/events/1158168687967538/ ).

Unde ne aflăm astăzi, la un an de la declanșarea conflictului? Cît de pregătite sînt noile vaccinuri să facă față inamicului? Cum evoluează virusul, ce amenințări se intrevăd dinspre noile variante care încep să se răspîndească? Doi medici, angrenați direct în lupta cu noul coronavirus, vor încerca să ofere răspunsuri la aceste întrebări.

Simona Ruță este profesor universitar la disciplina de Virusologie, prorector al Uiversității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și conduce departamentul Viroze emergente al Institutului de Virusologie “Șt. S. Nicolau”.

Andreea Moldovan este medic primar boli infecțioase și specialist în epidemiologie. După obținerea doctoratului în 2008 și un stagiu de trei ani în cadrul Spitalului Cantonal din Geneva, Andreea s-a întors în țară fiind, pînă de curînd, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov. În urmă cu cîteva săptămîni a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ca de obicei, gazdele evenimentului sînt Corina Negrea, jurnalist de știință la Radio România Cultural și Alexandru Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival. Puteți participa la dezbatere prin Zoom sau o puteți urmări în direct pe pagina BSF.