ARABIA SAUDITĂ
26 November 2016
Bilet de îmbarcare spre… meleaguri gorjene şi apoi către Arabia Saudită, la Riyadh…
27 November 2016

DAMMAM

arabia-saudita-2-dammam-2Capitala provinciei de est a Arabiei Saudite (regiunea cea mai bogată în petrol din lume), este Dammam, unde între anii 1940 – 1950 au fost descoperite câmpuri importante de petrol (cam un sfert din rezervele din întreaga lume), fapt ce a condus în timp la o dezvoltare impresionantă a aşezării. Un loc din care nu lipsesc nici atracţiile istorice şi turistice.

* * *

Dammam este un oraş frumos, iar cine s-a decis să-l viziteze nu va fi nici o clipă dezamăgit de alegerea făcută, aşezarea fiind deschisă tuturor vârstelor şi gusturilor. Aici, vă puteţi relaxa plimbându-vă seara pe Plaja Half Moon ori pe faleza Corniche Dammam (ce oferă o panoramă deosebită asupra golfului), trece pragul Muzeului de Arheologie şi Etnografie (pentru a face cunoştinţă cu istoria străveche a locului şi cu cultura unică a regiunii) sau alege o partidă de pescuit pe Coral Island.

arabia-saudita-2-dammam-3* * *

În Dammam veţi găsi şi cel mai mare parc de distracţii din Arabia Saudită: King Fahd Park (un adevărat paradis verde, cu fântâni, cascade şi lacuri artificiale, în care şi-au găsit refugiul o multitudine de păsări).  Aici, pe lângă locurile special amenajate pentru copii, mai există şi cafenele ori zone unde pot fi preparate grătare în aer liber.

Şi să nu uităm să amintim de Heritage Village, un muzeu impresionant (ce prezintă o fascinantă colecţie de antichităţi şi obiecte din toate colţurile regatului) şi un restaurant rafinat (unde pot fi experimentate cel mai bine mâncarea tradiţională şi dansul specific arăbesc).

arabia-saudita-2-dammam-4Alcoolul este interzis în Arabia Saudită, fapt pentru care în Dammam nu se află baruri sau cluburi, însă există o mulţime de cafenele şi locuri unde se servesc numeroase sucuri naturale din fructe, alături de băuturi locale denumite mocktails. Berea îmbuteliată non-alcoolică este, de asemenea, disponibilă în mai multe magazine.

* * *

Pentru iubitorii de suveniruri, Dammam poate fi şi un paradis al cumpărăturilor, în oraş existând mai multe mall-uri şi magazine, alături de Piaţa Eyal Naser Bin, pe care nu trebuie să o rataţi a o vizita. A vă plimba prin Eyal Naser Bin, e ca şi cum aţi face o excursie în care veţi descoperi vechile obiceiuri ale Arabiei Saudite. Aceasta se găseşte în partea veche a oraşului, unde cele mai multe dintre magazine ori restaurante, îşi desfăşoară activitate în clădiri istorice.